STER Advertentie
STER Advertentie

Kritiek op bizarre 'zelfmoord'-trui van Burberry

Kritiek op bizarre zelfmoord-trui van Burberry
Instagram: liz.kennedy_

Maandag 18 februari 2019 - 16:24 uur

|

Door:

Milou

Na Gucci's Blackface-trui is er nu opnieuw ophef om een kledingitem. Dit keer is het Burberry die volgens velen de plank volledig mis slaat. In hun nieuwe collectie die afgelopen weekend tijdens de Londen Fashion Week geshowd werd, zit namelijk een sweater met een strop als aantrekkoord. Deze lijkt precies op een strop die mensen gebruiken om zelfmoord te plegen. En dat schiet bij onder andere model Liz Kennedy, die meeliep in de show, in het verkeerde keelgat.

Lees ook: Gucci haalt blackface-trui uit collectie na ophef

zelfmoord en lynchpartijen

Liz, die zelf een nare ervaring met zelfmoord heeft gehad, deelt na afloop van de show op Instagram een foto van de trui met daarbij een uitgebreid statement: "Zelfmoord is geen mode. Het is niet glamorous of edgy en aangezien deze show toegewijd is aan de jeugd die hun stem moet laten horen, doe ik dat bij deze." Ze spreekt Riccardo Tisci, chief creative officer van het modemerk, en alle andere werknemers aan op deze keuze. "Hoe kan iemand dit over het hoofd zien en denken dat het okΓ© is, zeker in een collectie toegewijd aan jonge meiden [...] Niet te vergeten de toenemende wereldwijde zelfmoordcijfers en de vreselijke geschiedenis van lynchpartijen." 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gewoon mode

Liz vertelt dat de trui in de kleedkamer lachend aan het plafond werd gehangen om de knoop uit te testen. Toen ze vertelde dat ze er iemand over wilde spreken, kreeg ze de reactie dat ze maar een brief moest schrijven. "Iemand zei me dat het gewoon mode is en dat niemand iets geeft om wat er gaande is in mijn persoonlijke leven, dus dat ik dat gewoon voor mezelf moet houden."

voor de jeugd

Riccardo Tisci postte gisteren nog een foto van de trui op zijn Instagram met als caption: "Ik draag deze show op aan de jeugd van tegenwoordig, aan hen die de moed hebben om te schreeuwen waar ze in geloven, aan hen die schoonheid vinden in het laten horen van hun stem." Het bericht is inmiddels verwijderd en het modemerk heeft verder nog geen verklaring gegeven.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje