STER Advertentie
STER Advertentie

Ruben werd gekidnapt tijdens tinderdate in Colombia en vastgehouden in rioleringsbuis

Ruben werd gekidnapt tijdens tinderdate in Colombia en vastgehouden in rioleringsbuis
Ruben Vanhees

Dinsdag 19 februari 2019 - 08:06 uur

|

Door:

Elize

"Ik ben aan de dood ontsnapt," vertelt de Belgische Ruben Vanhees in een interview met Het Belang van Limburg. De 33-jarige man werd tijdens een tinderdate in Colombia ontvoerd en drie dagen op een onmenselijke manier vastgehouden. Uiteindelijk lukte het hem te ontsnappen.

"Dat ik nog leef, is een klein wonder."

Tinder

Ruben, die voor zijn werk tijdelijk in het Colombiaanse Medellín woont, ontmoette vorige week een meisje op Tinder. Hij sprak met haar af in een plek vlakbij Medellín. Na wat gepraat te hebben met elkaar, nodigde Thalia, zoals het meisje heet, Ruben uit om naar haar tante te komen. Hij stemde in, reed eerst naar huis om samen met Thalia wat spullen uit zijn flat te pakken en stapte vervolgens met haar in een taxi. 

"Colombianen nodigen graag en vaak mensen uit, dus ik stelde mij daar op dat moment geen vragen bij.”

Ontvoering

Op een gegeven moment stopte de chauffeur met rijden en stapte er twee mannen die gewapend waren met een mes en een stroomstootwapen in de auto. Zowel Ruben als Thalia kregen verschillende elektrische schokken. "Waarschijnlijk wilden ze zo laten lijken dat mijn date ook slachtoffer was, maar achteraf bleek dat ze in het complot zat.” Ruben werd meegenomen naar een dorpje buiten de stad en werd daar in een rioleringsbuis geduwd. Ondertussen ging Thalia terug naar zijn flat om alle spullen van waarde mee te nemen. 

Ondergronds

Toen Thalia terug was, moest Ruben in een gat in de grond gaan zitten. Er werd hem gevraagd om al zijn geld over te schrijven via zijn smartphone, maar dat lukte Ruben niet. Daarom moest hij zijn ontvoerders al zijn pincodes geven en de hele nacht in het gat in de grond wachten tot het de daders was gelukt het geld over te schrijven.

"Ze dreigden ermee mijn vingers af te snijden als ik de codes van mijn bankkaarten niet gaf.”

Ruben maakte angstige momenten mee toen hij ondergronds zat. Het gat was dichtgemaakt met een deken en takken en rond zijn nek hing een strop die naar zijn voeten liep. "Als ik mijn benen probeerde te strekken, wurgde ik mezelf.” Van de ontvoerders had hij een pijpje met een lokale drug gekregen die hij kon roken om te kalmeren.

Bewaker

Na deze vreselijke nacht was de nachtmerrie nog niet ten einde voor Ruben. Hij werd naar een Colombiaans motel in Bello gebracht, waar hij in de gaten werd gehouden door een bewaker. Maar zeven uur 's ochtends zag de Belg zijn kans schoon: de bewaker sliep en dat gaf hem de kans te ontsnappen.

"Ik ben in mijn boxershort de straat opgelopen om taxi’s tegen te houden, maar niemand stopte voor een halfnaakte, schreeuwende Belg. Daarna ben ik als een gek gaan lopen en uiteindelijk door bewakers van een lokaal bankkantoor opgevangen."

Onderzoek

De bewakers van het lokale bankkantoor brachten Ruben naar het Belgische consulaat in Medellín. Inmiddels heeft Ruben een tijdelijk paspoort gekregen, zodat hij terug naar België kan. De Colombiaanse politie doet nu onderzoek. 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen