Up 2 Date

Weggepeste ijssaloneigenaresse Gilly Emanuels krijgt geen straf

foto: NOS
  1. Newschevron right
  2. Weggepeste ijssaloneigenaresse Gilly Emanuels krijgt geen straf

De Surinaamse ijssaloneigenaresse uit Hilversum, Gilly Emanuels, krijgt geen straf. Dat heeft ze vandaag te horen gekregen in de rechtbank. In de zomer van 2017 werd ze weggepest door een groep terroriserende hangjongeren die onder andere de ruiten van haar salon ingooide en een Surinaamse vlag met poep besmeurde. Toen het haar echt teveel werd, besloot Gilly haar belagers een paar meppen te verkopen met een dweil. Nadat één van haar belagers daar aangifte voor deed, werd er een taakstraf van 120 uur tegen haar geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

langdurige pesterijen

Uit de uitspraak van de rechter blek dat wel bewezen is dat Gilly de 20-jarige pester mishandeld heeft, maar ze is vrijgesproken van een taakstraf en schadevergoeding, omdat het te maken had met langdurige pesterijen.

emotioneel veel kapot

De afgelopen periode was een rollercoaster voor Gilly en is opgelucht dat de kogel door de kerk is. Aan NOS vertelt ze het volgende: "Als ik veroordeeld zou zijn, dan was dat een mes in mijn rug geweest. Ik ben blij dat de rechter anders oordeelde. Mijn leven heeft stilgestaan. Ik heb jonge kinderen en emotioneel is er veel kapotgemaakt."

Ster advertentie
Ster advertentie