STER Advertentie
STER Advertentie

Deze inspirerende nieuwe Nike-commercial weet veel vrouwen te raken

Maandag 25 februari 2019 - 10:17 uur

|

Door:

Milou

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De nieuwe commercial die Nike tijdens de Oscaruitreiking heeft laten zien, heeft al veel mensen weten te raken. Met name vrouwen. De campagne, Dream Crazier, laat namelijk zien waar vrouwen tot in staat zijn, ondanks de dubbele moraal in de sport waar zij soms mee te maken krijgen. De stem van Serena Williams vertelt: 

"Als we emotie laten zien, worden we dramatisch genoemd. Als we tegen mannen willen spelen, zijn we gestoord. En als we dromen van gelijke kansen, zijn dat waanideeën. Als we ergens voor staan, zijn we 'losgeslagen'. Wanneer we te goed zijn, is er iets mis met ons. En als we boos zijn, zijn we hysterisch, irrationeel of gewoon gek. [...] Dus als ze je gek willen noemen? Prima. Laat ze zien wat gek kan doen."

sportvrouwen

Nike adverteerde al eerder met de Dream Crazy-slogan. Toen stond het hebben van lef en grote dromen centraal met American Football-speler Colin Kaepernick in de hoofdrol. Nu ligt de focus op de ervaring van vrouwelijke atleten en het risico dat zij lopen om niet serieus genomen te worden. De video toont verschillende legendarische sportvrouwen en hun overwinningen, waaronder turnster Simone Biles, snowboardster Chloe Kim, basketbalster Lisa Leslie, basketbalcoach Becky Hammon en schermster Ibtihaj Muhammed, die als eerste moslima met een hijab strijdde voor het Amerikaanse Olympische team.

Lees ook: Nike zet door en releast commercial met Colin Kaepernick

reacties

Op Twitter wordt de commercial met luid applaus ontvangen en veel vrouwen geven aan geëmotioneerd en geïnspireerd te zijn door de video. Sommige van hen delen onder de commercial hun eigen verhaal.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • MMA-vechter kotst alles onder na scheet in gezicht

  • Executie van Rodney Reed uitgesteld, acties van Beyoncé, Rihanna, Kim K en Meek Mill lijken te werken

  • Bizzey in ziekenhuis beland na hartsteken door ontstoken hartzak

  • Kim Kardashian: 'Zwarte Piet is walgelijk!'

  • Mendes Moreira scoort doelpunt na racistische spreekkoren van publiek

  • Likes verdwijnen nu langzamerhand wereldwijd