STER Advertentie
STER Advertentie

Klimaatmars in Amsterdam groot succes ondanks stromende regen

Klimaatmars in Amsterdam groot succes ondanks stromende regen
ANP

Zondag 10 maart 2019 - 17:55 uur

|

Door:

Burç

Het was vanmiddag druk in het centrum van Amsterdam vanwege de Klimaatmars. Tienduizenden mensen kwamen vanuit het hele land bij elkaar op de Dam om vervolgens gezamenlijk naar het Museumplein te lopen. Het was drukker dan verwacht en daarom verzocht de politie zelfs om de mars eerder te beginnen, terwijl de optredens op de Dam nog niet eens afgelopen waren.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Optredens en toespraken

Op de Dam in Amsterdam traden Typhoon en Claudia de Breij op. Ook waren er toespraken van klimaatwetenschapper Heleen de Coninck en een paar initiatiefnemers van de scholierenstakingen voor het klimaat.

Tijd dringt

Klimaatwetenschapper De Coninck zei onder andere dat de tijd dringt. Nu kunnen we er volgens haar nog voor zorgen dat de aarde maar anderhalve graad opwarmt in plaats van twee. Dat kan bijvoorbeeld effect hebben op het smelten van het ijs op de polen en volgens haar zijn onze dijken daar niet op berekend.

Niet treuzelen

De grote opkomst in Amsterdam zien de organisatoren als het bewijs dat ons kabinet niet moet treuzelen met het klimaatbeleid en moet kiezen voor echte oplossingen. "De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Voor een veilige toekomst voor iedereen," aldus Milieudefensie.

Organisatoren

De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie, FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond en werd ondersteund door tientallen organisaties en politieke partijen.

Populair op FunX.nl

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Ook mannen worden ongewenst betast op feestjes: "Ze pakte me vol op mijn bek"

  • Nomineer je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards

  • Onderzoek naar etnisch profileren bij Belastingdienst

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Monica Geuze en Remy Bonjaski rijden over de gevaarlijke wegen van Oeganda

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.41239-succesvolle-klimaatmars-in-amsterdam-ondanks-stromende-regen"}