STER Advertentie
STER Advertentie

Italiaanse rechters spreken mannen vrij van verkrachting want 'vrouw is te mannelijk'

Italiaanse rechters spreken mannen vrij van verkrachting want vrouw is te mannelijk
Facebook: Rebel Network

Woensdag 13 maart 2019 - 11:14 uur

|

Door:

Milou

In het Italiaanse Ancona zijn twee mannen vrijgesproken van verkrachting en de verklaring van de rechters is te bizar voor woorden. Het slachtoffer zag er volgens de vrouwelijke rechters namelijk 'te mannelijk' uit en de mannen 'vonden haar niet eens leuk'. Ook oordeelden drie van hen dat de vrouw 'waarschijnlijk zelf begonnen was'.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gedrogeerd

Het slachtoffer, een 22-jarige Peruaanse vrouw, gaf in maart 2015 aan na het uitgaan seksueel misbruikt te zijn door een man, terwijl een tweede de wacht hield. Tegen The Guardian vertelt haar advocaat dat de twee mannen in een bar iets in haar drankje hebben gegooid. De dokters in het ziekenhuis ontdekten naast een hoge dosis benzodiazepine (een drugs die vaker als rape drug wordt gebruikt) ook heftige interne verwondingen bij de vrouw.

onschuldig

Desondanks zijn de mannen onschuldig verklaard. Verschillende Italiaanse kranten, zoals La Repubblica, melden dat in de verklaring staat dat 'de hoofdverdachte de vrouw niet eens leuk vond'. Ook schreven de rechters dat 'haar telefoonnummer in zijn telefoon stond als Nina Viking, wat suggereert dat haar persoonlijkheid nogal mannelijk was. De foto in het dossier lijkt dat te bevestigen'.

demonstraties

Deze uitspraak werd in 2017 al gedaan, maar kwam afgelopen week in opspraak. De vrouw gaat namelijk in hoger beroep en gisteren demonstreerden honderden mensen, met name vrouwen, bij de rechtbank. De zaak wordt nu opnieuw bekeken.

verandering

Over Italië wordt vaker gezegd dat het land achterloopt wat betreft feminisme. Uit cijfers van het Italiaanse Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt bijvoorbeeld dat een derde van de vrouwen tussen de 16 en 70 wel eens te maken heeft gehad met fysiek of seksueel geweld. In het land is verkrachting pas sinds 1996 een serieus misdrijf en het is er pas sinds 1981 verboden om een vreemdgaande vrouw te vermoorden. Dat er nu zoveel mensen protesteren tegen deze uitspraak is volgens Luisa Rizzitelli van de feministische organisatie The Rebel Network een teken dat er iets aan het veranderen is.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Kim Kardashian deelt feelgood-video van zichzelf en haar kids

  • Dit zijn de eerste beelden van Riri's Savage x Fenty show en het is lit