STER Advertentie
STER Advertentie

Mogelijk honderd doden bij instorting Nigeriaanse basisschool

Woensdag 13 maart 2019 - 13:20 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de grote Nigeriaanse stad Lagos is vanmorgen een gebouw ingestort met daarin een basisschool. Op de school zitten zeker 100 kinderen en reddingswerkers zijn momenteel hard op zoek naar slachtoffers en overlevenden. Tientallen kinderen zijn al onder het puin vandaan gehaald, waarvan sommige overleden. Hoe het gebouw heeft kunnen instorten, is nog niet bekend. 

verwarrend

Het gebouw begon rond 10.20 te kraken en daarna stortte het vrij snel volledig in. De school bevond zich op de bovenste verdieping van het gebouw. Op de andere verdiepingen bevonden zich enkele kantoren. De woordvoerder van de Nigeriaanse hulpdiensten liet aan persbureau AFP weten nog niks te kunnen zeggen over het aantal slachtoffers. "De situatie is nu zeer verwarrend. Alle beschikbare hulpdiensten zijn inmiddels aanwezig." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.41275-mogelijk-honderd-doden-bij-instorting-nigeriaanse-basisschool"}