STER Advertentie
STER Advertentie

Verdachte van schietincident in Utrecht is aangehouden

Maandag 18 maart 2019 - 18:37 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan het einde van de persconferentie van de politie, het Openbaar Ministerie en burgemeester Jan van Zanen kwam het nieuws binnen dat de 37-jarige verdachte Gökmen T. is aangehouden. Naast T. is er eerder vandaag nog iemand aangehouden, maar het is nog onbekend wat hij met de zaak te maken heeft.

Zwarte dag

Burgemeester Jan van Zanen sprak tijdens een persconferentie van een "zwarte dag" voor Utrecht waarbij drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. Drie gewonden zouden nog in levensgevaar verkeren. "Nietsvermoedende en onschuldige mensen in de tram, onderweg naar school, werk of andere bezigheden werden onder vuur genomen", zei Van Zanen. "Dat deze dag zo wreed anders zou lopen dan iedereen had voorzien, schokt." Verder sprak hij zijn medeleven uit richting de nabestaanden en de gewonden.

Terroristisch motief

Ondanks de vele geruchten op social media over een schietincident in relationele sfeer, houdt de politie nog steeds rekening met een terroristisch motief. "Het motief van de vermoedelijke dader is nog onduidelijk. We houden rekening met een terroristisch motief, maar kunnen andere motieven niet uitsluiten."

Populair op FunX.nl

  • Boef en Selma Omari zijn officieel uit elkaar

  • Yannick (21) werkt 7 dagen per week: "Met toewijding kan je veel bereiken"

  • Alicia Keys, Burna Boy en John Legend naar North Sea Jazz

  • Dit zijn alle deelnemers van Boxing Influencers Gold Edition

  • Je kan Mario Kart Tour nu tegen vrienden spelen op je mobiel

  • Boef gaat trouwen met Selma Omari: "We zijn officieel verloofd!"