STER Advertentie
STER Advertentie

Verdachte van schietincident in Utrecht is aangehouden

Maandag 18 maart 2019 - 18:37 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan het einde van de persconferentie van de politie, het Openbaar Ministerie en burgemeester Jan van Zanen kwam het nieuws binnen dat de 37-jarige verdachte Gökmen T. is aangehouden. Naast T. is er eerder vandaag nog iemand aangehouden, maar het is nog onbekend wat hij met de zaak te maken heeft.

Zwarte dag

Burgemeester Jan van Zanen sprak tijdens een persconferentie van een "zwarte dag" voor Utrecht waarbij drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. Drie gewonden zouden nog in levensgevaar verkeren. "Nietsvermoedende en onschuldige mensen in de tram, onderweg naar school, werk of andere bezigheden werden onder vuur genomen", zei Van Zanen. "Dat deze dag zo wreed anders zou lopen dan iedereen had voorzien, schokt." Verder sprak hij zijn medeleven uit richting de nabestaanden en de gewonden.

Terroristisch motief

Ondanks de vele geruchten op social media over een schietincident in relationele sfeer, houdt de politie nog steeds rekening met een terroristisch motief. "Het motief van de vermoedelijke dader is nog onduidelijk. We houden rekening met een terroristisch motief, maar kunnen andere motieven niet uitsluiten."

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje