STER Advertentie
STER Advertentie

Nederland op vijfde plaats gelukkigste landen ter wereld

Nederland op vijfde plaats gelukkigste landen ter wereld

Woensdag 20 maart 2019 - 11:00 uur

|

Door:

Elize

Uit het World Happiness Rapport van 2019 blijkt dat Nederland op de vijfde plek staat als het gaat om de gelukkigste landen ter wereld. Daarmee stijgt ons land een plekje ten opzichte van vorig jaar. 

Scandinavië

Op de eerste plek staat dit jaar Finland. De rest van de top vijf bestaat ook uit Scandinavische landen, namelijk uit Noorwegen, Denemarken en IJsland. Het laagste op de lijst van 156 landen staat Zuid-Sudan, dat dus wordt gezien als het 'ongelukkigste land ter wereld'. 

Geluk

Maar hoe meet je geluk? In het rapport van de Verenigde Naties wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals welvaart, sociale verbondenheid, levensverwachting en keuzevrijheid.

Internationale Dag van het Geluk

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk. Deze dag, die in 2013 voor het eerst gevierd werd, werd ingesteld door de Verenigde Naties. Het initiatief voor het World Happines Rapport is ontstaan dankzij de koning van Bhutan. Hij vond dat de ontwikkeling van een land niet alleen afgemeten moest worden aan financiële prestaties, maar ook aan het zogenaamde 'Bruto Nationaal Geluk'. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.41376-nederland-op-vijfde-plek-gelukkigste-landen-ter-wereld"}