Up 2 Date

Keniaanse leraar verkozen tot beste docent van de wereld

foto: twitter/teacherprize
  1. Newschevron right
  2. Keniaanse leraar verkozen tot beste docent van de wereld

De Keniaan Peter Tabichi is in Dubai verkozen tot de beste leraar van de wereld. De wiskunde- en natuurkundeleraar won de prestigieuze Global Teacher Prize die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt. Dat levert Peter naast de eeuwige roem ook een bedrag van een miljoen dollar op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

maandelijks 80% van salaris weggeven

Peter Tabichi geeft maandelijks tachtig procent van zijn inkomen weg aan speciale projecten die iets kunnen betekenen voor de lokale bevolking. Door zijn vastberadenheid, harde werk en gepassioneerde geloof in het talent van zijn studenten, heeft hij de 'slechte' school waar hij werkt, in korte tijd weten te veranderen in een van Kenia's beste scholen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meisjes doen het beter

In 2017 gingen maar 16 van de 59 studenten door met studeren op de school van Peter Tabichi. Twee jaar later heeft hij dat aantal laten stijgen naar 26 studenten. Dat zou de leraar vooral te danken hebben aan de meisjes. Zij doen het nu beter dan de jongens en dat is volgens de oprichter van de stichting die de lerarenwedstrijd organiseert, een verdienste van Tabichi.

Nederlandse finalist

De Nederlandse lerares Daisy Mertens was ook een van de tien finalisten in Dubai. De 31-jarige vrouw die les geeft in De Vuurvogel in Helmond, wilde het geld gebruiken voor een onderwijsproject waarbij ze samen met Prinses Laurentien kinderen meer wilde betrekken bij het onderwijs.

Ster advertentie
Ster advertentie