STER Advertentie
STER Advertentie

'Crimineel Taghi ontkent plannen aanslag op Peter R. de Vries'

Crimineel Taghi ontkent plannen aanslag op Peter R. de Vries
ANP

Woensdag 15 mei 2019 - 20:34 uur

|

Door:

Burç

De meestgezochte crimineel van Nederland zou in een persoonlijke boodschap aan Peter R. de Vries hebben ontkend dat hij opdracht heeft gegeven om hem te vermoorden.

"Niets van waar"

RTL Boulevard bracht vandaag het bericht dat van Ridouan Taghi afkomstig zou zijn waarin hij met schrik en verbazing zegt te hebben gelezen dat hij volgens politie en justitie opdracht zou hebben gegeven om Peter R. de Vries te laten liquideren. "Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin", aldus de voortvluchtige crimineel.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik respecteer je"

"Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb als jongen altijd heel geboeid naar je tv-programma gekeken. Ik respecteer je en zie je als een professioneel journalist. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om jou iets aan te doen. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou."

"Leugens"

In het bericht daagt de schrijver politie en justitie uit om met informatie te komen. "Dat kunnen ze niet, want dat is er ook niet: het zijn allemaal leugens. Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten. Er is niets maar dan ook niets van waar. Ik reageer nooit ergens op, maar naar jou toe wil ik dit rechtzetten."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Peter R. de Vries

Peter R. de Vries zegt dat Ridouan Taghi het contact via derden heeft gelegd en de misdaadverslaggever heeft moeten beloven geen mededelingen te doen over hoe dat contact is verlopen. Peter zegt dat hij niet twijfelt of hij contact had met Taghi en is geneigd om het te geloven. "Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol."

Beloning

Het openbaar ministerie heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Ridouan Taghi. Hij staat sinds maart vorig jaar op de nationale opsporingslijst als verdachte van vier liquidaties en vier liquidatiepogingen. Samen met Saïd Razzouki worden ze verdacht van de liquidaties op Samir Erraghib, Ranko Skekic, de vergisliquidatie op Hakim Changachi en een poging om Khalid H. te vermoorden.

Populair op FunX.nl

  • Sher (26) stuurt grappige piemelportretten terug naar dickpic-stuurders

  • Amerikaanse rapper Pop Smoke (20) doodgeschoten

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Boef probeert gratis patatje te fixen bij Lil' Kleine

  • Imanuelle Grives biedt excuses aan bij 'Suriname'-première

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)