STER Advertentie
STER Advertentie

Taiwan legaliseert als eerste Aziatische land homohuwelijk

Taiwan legaliseert als eerste Aziatische land homohuwelijk
AFP

Vrijdag 17 mei 2019 - 10:57 uur

|

Door:

Milou

Stel je voor dat je niet mag trouwen met degene van wie je houdt... In bijna heel Azië is dat voor homo's en lesbiennes nog het geval, behalve in Taiwan. Daar is het vanaf volgende week toegestaan om met iemand te trouwen van hetzelfde geslacht. En dat vieren duizenden leden van de lhbtq-gemeenschap vandaag - op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie - met wapperende regenboogvlaggen voor het parlementsgebouw.

grote stap

Twee jaar geleden kondigde het Constitutionele Hof in Taiwan aan de grondwet te gaan veranderen. Het parlement kreeg twee jaar de tijd om de bijbehorende wetten aan te passen. De nieuwe wet gaat vanaf 24 mei in, wanneer president Tsai Ing-wen haar handtekening heeft gezet. "We hebben een grote stap gezet richting echte gelijkwaardigheid en hebben Taiwan een beter land gemaakt", schrijft ze op Twitter. 

verdeeldheid

Taiwan - dat door slechts negentien landen erkend wordt als officieel onafhankelijke staat - is een van de lhbtq-vriendelijkste plekken in Azië. In de hoofdstad Taipei vindt elk jaar de grootste Gay Pride van Azië plaats. Toch was er bij het parlementsgebouw ook een tegendemonstratie aanwezig. Er heerst namelijk veel verdeeldheid onder de bevolking. Afgelopen november stemde bijna driekwart van de bevolking in een referendum tegen het homohuwelijk. Toch besloot de regering de nieuwe wet door te zetten.

taiwan homohuwelijk 3

Foto: AFP

Populair op FunX.nl

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2020

  • Akwasi ontvangt speciale Power Award voor zijn inzet voor Black Lives Matter

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • NS komt met nachttrein van Nederland naar Oostenrijk en Zwitserland

  • Kendall Jenner: "Niemand weet dat ik een stoner ben"