STER Advertentie
STER Advertentie

Taiwan legaliseert als eerste Aziatische land homohuwelijk

Taiwan legaliseert als eerste Aziatische land homohuwelijk
AFP

Vrijdag 17 mei 2019 - 10:57 uur

|

Door:

Milou

Stel je voor dat je niet mag trouwen met degene van wie je houdt... In bijna heel Azië is dat voor homo's en lesbiennes nog het geval, behalve in Taiwan. Daar is het vanaf volgende week toegestaan om met iemand te trouwen van hetzelfde geslacht. En dat vieren duizenden leden van de lhbtq-gemeenschap vandaag - op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie - met wapperende regenboogvlaggen voor het parlementsgebouw.

grote stap

Twee jaar geleden kondigde het Constitutionele Hof in Taiwan aan de grondwet te gaan veranderen. Het parlement kreeg twee jaar de tijd om de bijbehorende wetten aan te passen. De nieuwe wet gaat vanaf 24 mei in, wanneer president Tsai Ing-wen haar handtekening heeft gezet. "We hebben een grote stap gezet richting echte gelijkwaardigheid en hebben Taiwan een beter land gemaakt", schrijft ze op Twitter. 

verdeeldheid

Taiwan - dat door slechts negentien landen erkend wordt als officieel onafhankelijke staat - is een van de lhbtq-vriendelijkste plekken in Azië. In de hoofdstad Taipei vindt elk jaar de grootste Gay Pride van Azië plaats. Toch was er bij het parlementsgebouw ook een tegendemonstratie aanwezig. Er heerst namelijk veel verdeeldheid onder de bevolking. Afgelopen november stemde bijna driekwart van de bevolking in een referendum tegen het homohuwelijk. Toch besloot de regering de nieuwe wet door te zetten.

taiwan homohuwelijk 3

Foto: AFP

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Bellator 230: Melvin Manhoef wint met knockout, Hesdy Gerges verliest