STER Advertentie
STER Advertentie

Politie zoekt al dagen naar 'levensgevaarlijke patiënt' die ontsnapte uit psychiatrische kliniek

Politie zoekt al dagen naar levensgevaarlijke patiënt die ontsnapte uit psychiatrische kliniek
ANP

Woensdag 5 juni 2019 - 13:51 uur

|

Door:

Elize

De politie is al dagen op zoek naar een patiënt die uit een forensische psychiatrische kliniek in Den Dolder ontsnapte. Dat is te lezen in een officiële verklaring op de website van de kliniek. De 44-jarige Peter M., die psychotisch is en lijdt aan schizofrenie, zou levensgevaarlijk zijn als hij zijn medicijnen niet slikt. Dat meldt het AD.

Verlof

De patiënt mocht zaterdag een uur op onbegeleid verlof, maar is daarna niet teruggekomen naar de kliniek van Fivoor. Volgens de kliniek, waar eerder ook Michael P. - de moordenaar van Anne Faber - verbleef, was het verlof volgens de procedures toegekend. Peter M's familie vertelt aan het AD dat zij de kliniek meerdere keren gewaarschuwd hebben dat Peter plannen had om te vluchten.

Veroordeling

Peter M. werd in 2017 veroordeeld nadat hij op internet zijn plannen deelde om het station van Dordrecht op te blazen met een atoombom en een paar dagen later een man aanviel terwijl hij een mes op zak had. Uiteindelijk werd hij in hoger beroep veroordeeld tot behandeling in de kliniek van Fivoor.

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.42352-politie-zoekt-al-dagen-naar-levensgevaarlijke-patient-die-ontsnapte-uit-psychiatrische-kliniek"}