STER Advertentie
STER Advertentie

Instagram komt met nieuwe anti-pestfuncties

Instagram komt met nieuwe anti-pestfuncties

Dinsdag 9 juli 2019 - 14:02 uur

|

Door:

Milou

Bij Instagram denk je waarschijnlijk al snel aan de likes, maar er worden op de app ook behoorlijk wat lelijke en beledigende berichten rondgeslingerd. Dit gaat soms zover dat er tieners zelfmoord plegen door online de pesterijen, zoals dit jaar gebeurde in Groot-Brittannië en Maleisië. Daarom komt de app nu met nieuwe functies die het online pesten tegen moeten gaan. Adam Mosseri, hoofd van Instagram, laat in een persbericht weten:

"We zijn toegewijd om de industrie te leiden in het gevecht tegen online pesten en we denken opnieuw na over de de hele ervaring van Instagram om daaraan te voldoen. [...] Het is onze verantwoordelijkheid om een veilige omgeving te creëren op Instagram."

Weet je het zeker?

Instagram introduceert een tool die woorden en stukjes zin herkent die vaak worden gerapporteerd als ongepast. Wanneer iemand dit wilt posten, krijgt diegene een melding: 'Weet je zeker dat je dit wilt plaatsen?'. De 'pester' kan deze melding negeren, maar volgens Instagram is uit verschillende tests gebleken dat de beledigende teksten inderdaad gewist worden.

instagram antipest

Wegfilteren

De tweede nieuwe functie is Restrict. Instagrammers kunnen daarmee vervelende berichtjes voortaan wegfilteren zonder dat ze daarbij iemand hoeven te blokkeren. Volgens Instagram hebben veel jonge mensen namelijk moeite met het blokkeren of ontvolken van iemand waar ze in het echte leven contact met mee hebben. 

instagram antipest 2

De nieuwe functies zijn als eerste beschikbaar voor Engelstalige gebruikers. Later zullen ze wereldwijd te gebruiken zijn.

Turn Up!

Heb jij wel eens een reactie gepost waar je later spijt van had? Of ben je zelf online gepest? Praat vanmiddag om 16:00 uur mee met Giorgio in Turn Up!

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • 66-jarige ambtenaar die geobsedeerd is door Tupac verliest baan

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Makers 'Get Out' droppen spannende trailer 'Don't Let Go'

  • Italië steeds strenger: deze toeristen kregen €1000 boete

  • Vanaf 1 augustus krijg je 150 euro boete voor dragen van boerka

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.42769-instagram-komt-met-anti-pestfunctie"}