STER Advertentie
STER Advertentie

Islamitische PvdA-raadslid boos vanwege haar foto op PVV-Facebook

Islamitische PvdA-raadslid boos vanwege haar foto op PVV-Facebook
Facebook: Ugbaad Hassen

Woensdag 10 juli 2019 - 12:02 uur

|

Door:

Kavita

"Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden. Dit raakt mij en maakt mijn ontzettend boos. Iedereen met een gezond verstand weet dat de PVV mijn foto niet zomaar post." Dat liet de islamtische PvdA-raadslid uit Emmen, Ugbaad Hassen Kilincci, weten toen ze erachter kwam dat PVV-Utrecht haar foto op Facebook had gedeeld met de caption: 'Raadslid PvdA Emmen.'.

aanzetten tot haat?

Hoewel de Facebookpost van de PVV al van vorig jaar december is, is het nu pas bij Ugbaad terechtgekomen. Ze is boos. Ondanks dat de caption in eerste instantie misschien heel normaal lijkt, schuilt er waarschijnlijk meer achter. "Ze waren uit op haatzaaiende reacties en die hebben ze gekregen. Daarom beschouw ik de post ook als aanzetting tot haat en zal ik hier aangifte van doen." 

geen stijl

Aan RTV Drenthe vertelde Ugbaad dat ze boos is dat volksvertegenwoordigers een foto van haar delen en verwachten dat het haatreacties oproept. En daarom vindt ze het aanzetten tot haat, racistisch, seksistisch en islamofobisch. 

Lees ook: Ophef om nieuwe haatvideo PVV

te lang geleden?

Behalve met Ugbaad sprak de lokale zender ook met René Dercksen, de fractievoorzitter van de PVV in de provincie Utrecht. Hij beweert niet meer te weten wat de aanleiding was voor het posten van de foto van Ugbaad. Ook zou hij bereid zijn vervelende opmerkingen weg willen halen. Toch is er volgens hem niet heel veel mis met de post. "Er is een foto geplaatst met een mededeling dat ze raadslid is, wat moet ik hierover zeggen."
 
Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Nabestaanden doodgestoken Alice (15) houden stille tocht in Rotterdam

  • John Legend en Chrissy Teigen kondigen derde kindje aan met video van 'Wild'

  • ADO Den Haag-voetballer Kairan (Max) Wang (15) overleden bij tragisch ongeval

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'