STER Advertentie
STER Advertentie

Islamitische PvdA-raadslid boos vanwege haar foto op PVV-Facebook

Islamitische PvdA-raadslid boos vanwege haar foto op PVV-Facebook
Facebook: Ugbaad Hassen

Woensdag 10 juli 2019 - 12:02 uur

|

Door:

Kavita

"Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden. Dit raakt mij en maakt mijn ontzettend boos. Iedereen met een gezond verstand weet dat de PVV mijn foto niet zomaar post." Dat liet de islamtische PvdA-raadslid uit Emmen, Ugbaad Hassen Kilincci, weten toen ze erachter kwam dat PVV-Utrecht haar foto op Facebook had gedeeld met de caption: 'Raadslid PvdA Emmen.'.

aanzetten tot haat?

Hoewel de Facebookpost van de PVV al van vorig jaar december is, is het nu pas bij Ugbaad terechtgekomen. Ze is boos. Ondanks dat de caption in eerste instantie misschien heel normaal lijkt, schuilt er waarschijnlijk meer achter. "Ze waren uit op haatzaaiende reacties en die hebben ze gekregen. Daarom beschouw ik de post ook als aanzetting tot haat en zal ik hier aangifte van doen." 

geen stijl

Aan RTV Drenthe vertelde Ugbaad dat ze boos is dat volksvertegenwoordigers een foto van haar delen en verwachten dat het haatreacties oproept. En daarom vindt ze het aanzetten tot haat, racistisch, seksistisch en islamofobisch. 

Lees ook: Ophef om nieuwe haatvideo PVV

te lang geleden?

Behalve met Ugbaad sprak de lokale zender ook met René Dercksen, de fractievoorzitter van de PVV in de provincie Utrecht. Hij beweert niet meer te weten wat de aanleiding was voor het posten van de foto van Ugbaad. Ook zou hij bereid zijn vervelende opmerkingen weg willen halen. Toch is er volgens hem niet heel veel mis met de post. "Er is een foto geplaatst met een mededeling dat ze raadslid is, wat moet ik hierover zeggen."
 
Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Kim Kardashian deelt feelgood-video van zichzelf en haar kids

  • Dit zijn de eerste beelden van Riri's Savage x Fenty show en het is lit