STER Advertentie
STER Advertentie

Bad Bunny cancelt tournee om te protesteren in Puerto Rico na 'Rickyleaks'

Bad Bunny cancelt tournee om te protesteren in Puerto Rico na Rickyleaks
YouTube: Bad Bunny

Woensdag 17 juli 2019 - 13:56 uur

|

Door:

Elize

Veel Puerto Ricanen zijn de afgelopen dagen de straat opgegaan om te protesteren tegen gouverneur Ricardo Rosselló. De Puerto Ricaanse superster Bad Bunny wil zich graag bij de demonstraties aansluiten. Daarom heeft hij zijn tournee gepauzeerd en is hij teruggevlogen naar zijn thuisland. 

Respect

"Ik wil mijn respect tonen aan alle mensen die zo moedig waren om het initiatief te nemen om de straat op te gaan en te vechten in het belang van ons land", aldus Bad Bunny op Instagram. Hij plaatste een bijna tien minuten durende video waarin hij de situatie van zijn land omschrijft, anderen oproept om de straat op te gaan en ook uitlegt waarom hij zelf aan de protesten wil deelnemen.

"Het systeem heeft ons de afgelopen jaren, decennia, geleerd om stil te blijven. Het manipuleerde onze meningen, onze pers en liet ons denken dat iedereen die protesteert gek is of een beest is."

Rickyleaks

De aanleiding voor het protest is het uitgelekte chatgesprek van Ricardo Rosselló op Telegram. In de 899 pagina's die door het Puerto Ricaanse Center for Investigative Journalism geopenbaard werden, zijn verschillende seksistische en homofobe uitspraken van de gouverneur te lezen. 

Het schandaal wordt inmiddels ook 'Rickyleaks' genoemd, omdat de gouverneur in de chatgesprekken ook een homofobe verwijzing naar zanger Ricky Martin maakt. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pijn

Net als Bad Bunny voelt ook Ricky Martin zich diep gefrustreerd over de huidige situatie in Puerto Rico. "Het doet me pijn", vertelt hij in een video op Twitter. Daarom roept ook hij alle Puerto Ricanen op om te gaan protesteren. "Als Puerto Rico één is, dan kunnen we samen zoveel moois doen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stress

Twee andere bestuursleden die in de chat zaten, maakten zondag bekend af te treden. Rosselló is dat echter niet van plan. Wel heeft hij zijn excuses aangeboden. Volgens hem kwamen de ongepaste uitspraken die in de gesprekken te lezen zijn door de stress van zijn lange werkdagen.

Populair op FunX.nl

  • Ayoub en Kes zingen prachtig duet in Arabisch in 'TVOH'

  • TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

  • Meisje (14) installeert camera’s om mishandeling van haar vader te bewijzen

  • Belgische politie vindt wietplantage in een brug

  • Netflix verhoogt prijzen in Europa: Nederland wordt overgeslagen

  • Dit zijn de ergste complimenten die jullie ooit kregen