STER Advertentie
STER Advertentie

Drugsbaas Joaquin "El Chapo" Guzman krijgt levenslang

Drugsbaas Joaquin "El Chapo" Guzman krijgt levenslang
AFP

Woensdag 17 juli 2019 - 17:43 uur

|

Door:

Burç

Joaquin 'El Chapo' Guzman is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank in New York besloot dat vandaag, nadat een jury hem in februari al schuldig had geacht aan het betrokken zijn bij meerdere moorden en het smokkelen van cocaïne, heroïne en marihuana naar de Verenigde Staten.

Lees ook: Proces tegen El Chapo: dit is alles dat je wilt weten

Stille leider

Het proces tegen El Chapo duurde elf weken en in al die weken zei Joaquin Guzman niets, tot vandaag. De drugsbaas sprak een kwartier lang en klaagde vooral dat hij geen eerlijk proces zou hebben gekregen. Hij noemde de afgelopen maanden de meest onmenselijke situatie waar hij ooit in heeft gezeten.

Het is best opvallend dat El Chapo zijn verblijf in de gevangenis onmenselijk noemt. De drugsbaron was namelijk jarenlang leider van het extreem gewelddadige Sinaloa-kartel in Mexico. Hij leidde het grote en drugskartel jarenlang en verdiende in die tijd miljarden aan de smokkel van drugs en gaf daarnaast ook opdracht aan afschuwelijke moorden.

Ontsnappen

Dat Joaquin 'El Chapo' Guzman levenslang de gevangenis in moet, betekent overigens nog niet dat hij daar zijn hele leven zal blijven. In het verleden is hij namelijk al twee keer eerder ontsnapt uit een gevangenis. Tijdens dit proces deed hij een verzoek om te mogen trainen op het dak van de gevangenis, maar dat werd afgewezen, omdat men vond dat het risico op een ontsnappingspoging te groot was. Deze keer wordt het wel iets moeilijker gemaakt voor El Chapo, want hij moet zijn tijd uitzitten in een zwaarbeveiligde gevangenis.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.42881-drugsbaas-joaquin-el-chapo-guzman-krijgt-levenslang"}