Up 2 Date

Rihanna haalt uit naar Trump: "Uhm, je spelt 'terrorisme' verkeerd"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rihanna haalt uit naar Trump: "Uhm, je spelt 'terrorisme' verkeerd"

Rihanna heeft op Instagram flink uitgehaald naar Donald Trump. Ze verwijt de Amerikaanse president dat hij de twee aanslagen die gisteren plaatsvonden geen terrorisme noemt. "Uhm Donald, je hebt terrorisme fout gespeld! Er vonden kort na elkaar twee terroristische aanslagen plaats in jouw land, waarbij bijna dertig mensen om het leven zijn gebracht", schrijft de boze artiest in haar bericht.

AK-47

"Dit gebeurt slechts dagen na een andere terroristische aanslag in Californië, waar een terrorist legaal een semi-automatisch wapen (AK-47) kon kopen in Vegas, om vervolgens naar een foodfestival te rijden en daar zes mensen om het leven te brengen, waaronder een jong kind!", vervolgt Rihanna. "Stel je een wereld voor waar het makkelijker is om aan een AK-47 te komen dan een visum! Stel je een wereld voor waar een muur wordt gebouwd om terroristen binnen in Amerika te houden."

Rihanna sluit haar woedende bericht af met haar colondeances en steunbetuiging aan alle nabestaanden. "Niemand verdient het om zo dood te gaan. Niemand!"

Texas

Er vonden gisteren in Amerika twee aanslagen plaats. In El Paso, Texas opende een 21-jarige witte man het vuur in een supermarkt en bracht daarbij zeker twintig mensen om het leven. De schutter plaatste kort voordat hij een bloedbad aanrichtte een manifest online. Daarin kondigde hij zijn daad aan en schreef hij over "de invasie van latino's in Texas".

De dader gaf zich vrijwel meteen over toen de politie ter plekke kwam. De FBI beschouwt het incident als een terroristische aanslag. Het Openbaar Ministerie wil dat de 21-jarige man de doodstraf krijgt. Hem wordt onder meer hate crime en moord ten laste gelegd.

Ohio

Niet veel later vond er nog een aanslag plaats, namelijk in Dayton Ohio. Daar opende een 24-jarige witte man het vuur in een bar. Hij schoot in slechts een halve minuut negen mensen dood, waaronder zijn eigen zusje. Daarna werd hij zelf neergeschoten door de politie.

Omdat de dader een masker op had, gehoorbeschermers droeg en een kogelwereld vest aan had, lijkt het erop dat hij zich goed had voorbereid. Zijn motief is nog onbekend.

Foodfestival

De derde aanslag waarnaar Rihanna refereert in haar bericht, is de schietpartij op een foodfestival in Californië. De schutter schoot vier mensen neer en werd daarna zelf neergeschoten door de politie. Over zijn motief is nog niks bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie