STER Advertentie
STER Advertentie

Cyntoia Brown na 15 jaar vrijgelaten uit gevangenis

Woensdag 7 augustus 2019 - 15:04 uur

|

Door:

Samantha

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is een mooie dag voor Cyntoia Brown: ze is woensdagochtend vroeg vrijgelaten uit de gevangenis van Tennessee. Ze werd als jong meisje het slachtoffer van mensenhandel en kwam op haar zestiende in de gevangenis toen ze een man vermoordde die haar betaald had voor seks. Dit gebeurde volgens haarzelf uit zelfverdediging.

vrijlating

Brown werd in 2004 ondanks haar jonge leeftijd berecht als volwassene en werd daarom veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Nadat haar zaak in 2017 weer boven water kwam en massale aandacht van een paar celebs kreeg, besloot de gouverneur van Tennessee haar gratie te verlenen. Nu is de vrouw, die in de gevangenis haar HBO-diploma haalde, na vijftien jaar eindelijk vrij. "Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te gebruiken om andere misbruikte vrouwen en meisjes te helpen", laat Cyntoia weten in een verklaring.

Lees ook: #FreeCyntoiaBrown: Celebs willen gerechtigheid voor tot levenslang veroordeelde slachtoffer mensenhandel

moord

Cyntoia kwam op zestienjarige leeftijd in de handen terecht van een pimp, Kutthroat, en werd slachtoffer van mensenhandel. Op diezelfde leeftijd ging het meisje mee naar het huis van de 43-jarige Johnny Allen, die haar 150 dollar wilde betalen voor seks. Cyntoia was al snel bang, nadat Allen al zijn wapens aan haar liet zien. Toen ze in bed lagen, wilde ze niet meewerken en toen de man onder het bed naar iets greep, schoot ze hem dood met het wapen dat ze in haar tas had. Cyntoia dacht dat hij haar wilde vermoorden.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw wil scheiden omdat echtgenoot te veel van haar houdt

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • 'Man overleden na mogelijke mishandeling in speeltuin'

  • 'Geslacht van kindje Chris Brown en Ammika Harris bekend'

  • Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

  • Eerste beelden Breaking Bad-film die binnenkort op Netflix verschijnt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.43101-cyntoia-brown-na-15-jaar-vrijgelaten-uit-gevangenis"}