STER Advertentie
STER Advertentie

Bruidegom die bloedige aanslag Kabul overleefde: "Ik heb de hoop verloren"

Maandag 19 augustus 2019 - 11:29 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij een zelfmoordaanslag op een bruiloft in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn het afgelopen weekend zeker 63 doden en 183 gewonden gevallen. De bruidegom, Mirwais Alani, overleefde de aanslag. In een interview met een lokale nieuwszender vertelt hij dat hij na deze tragedie nooit meer gelukkig zal worden.

"Ik heb alle hoop verloren. Ik heb mijn broer verloren. Ik heb mijn vrienden verloren. Ik heb mijn familie verloren. Ik zal nooit meer blijdschap ervaren in mijn leven."

Lees ook: Zeker 63 doden en 182 gewonden bij aanslag op bruiloft in Kabul

Van feest naar begrafenis

Het had een prachtig feest moeten worden voor de 26-jarige Mirwais en zijn aanstaande bruid, de 18-jarige Roeena. Maandenlang bereidden de families zich voor op de bruiloft. Op de dag zelf waren er bijna duizend mensen aanwezig. De mannen aan de ene kant, de vrouwen aan de andere. Terwijl het feest in de zaal van de mannen op gang kwam, veranderde alles binnen enkele seconden.

Rond half twaalf 's avonds liep er een zelfmoordterrorist de feestzaal van de mannen binnen en richtte daar een bloedbad aan. De aanslag werd later opgeëist door Islamitische Staat.

Shock

"Ik had deze ceremonie nooit georganiseerd als ik wist dat dit had kunnen gebeuren", vertelt de gebroken bruidegom een dag later. "We hebben helemaal niks gedaan, maar onze levens zijn compleet verwoest." Hoewel hij en zijn bruid de aanslag overleefden, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. "Mijn familie en mijn bruid zijn in shock. Mijn bruid blijft flauwvallen."

"Ik weet dat dit niet de laatste keer is dat Afghanen zullen lijden. Het lijden zal voortduren", zegt Mirwais moedeloos. 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast

  • Moord op advocaat van kroongetuige Nabil B. is "niet eerder vertoonde aanval op advocatuur"

  • Prinsjesdag 2019: Dit kan belangrijk zijn voor jou