STER Advertentie
STER Advertentie

Maaltijdbezorgers dit jaar twee keer zo vaak overvallen

Maaltijdbezorgers dit jaar twee keer zo vaak overvallen
Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Donderdag 29 augustus 2019 - 12:40 uur

|

Door:

Milou

Het aantal overvallen is het afgelopen jaar met 18% toegenomen. Vooral de strijders die door weer en wind maaltijden bezorgen, zijn steeds vaker het doelwit van brutale dieven. Waar er vorig jaar in de eerste helft van het jaar 42 overvallen op bezorgers gemeld werden, zijn dat er dit jaar al 88. Door het donkere weer dat eraan zit te komen, wordt er gevreesd dat dit aantal nog zal toenemen, aldus een woordvoerder van de politie in het AD.

Online betalen

Een goedkope, makkelijke en goedwerkende manier om overvallen op bezorgers te voorkomen, is volgens het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) het online betalen van bestellingen. Op deze manier hoeven medewerkers niet rond te rijden met contant geld op zak. Veel grote bezorgbedrijven passen dit al toe, maar er zijn ook restaurants die dat nog niet aandurven. Ze zijn bang klanten mis te lopen wanneer ze geen contant geld meer accepteren.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bodycams

In Rotterdam bleek de toename van overvallen op maaltijdbezorgers eerder dit jaar al een probleem, zo bleek uit cijfers van de gemeente. Daarom werd er daar getest met gesubsidieerde bodycams voor bezorgers. Die bleken te werken, want de overvallen stopten in die gebieden. Domino's Pizza wil de bodycams daarom nu ook in Amsterdam gaan gebruiken, maar het is geen goedkope optie. Een eventueel alternatief is om de bezorgers in een auto rond te laten rijden.

Lees ook: Maaltijdbezorgers in Rotterdam steeds vaker overvallen

Supermarkten

Naast pizza- en sushibezorgers zijn ook supermarkten steeds vaker de pineut. Zij krijgen te maken met series overvallen. Een woordvoerder van de politie legt in het AD uit dat overvallers vaak doorgaan tot ze gepakt worden. "Als het een tijd duurt voordat een bende wordt gepakt, zie je dat terug in de cijfers." 

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje