STER Advertentie
STER Advertentie

Twee kinderen omgekomen bij logeerpartijtje in Brabant

Twee kinderen omgekomen bij logeerpartijtje in Brabant
ANP

Zondag 15 september 2019 - 11:23 uur

|

Door:

Burç

Zeer droevig nieuws uit het Brabantse dorpje Strijbeek. Daar zijn vannacht twee jongens van 6 en 9 jaar oud overleden bij een woningbrand tijdens een logeerpartijtje. Een oma en een vader raakten gewond bij een poging om de kinderen te redden uit de brandende woning.

Politie en brandweer

De brand brak uit in een houten woning dat in een bosrijk gebied bij het dorpje Strijbeek ligt. De brandweer en politie konden volgens het AD weinig meer doen. De vlammen sloegen bij hun aankomst al metershoog uit het dak. De agenten die een minuut eerder dan de brandweer aanwezig waren, konden het huis al niet meer betreden.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Logeerpartij

De jongens uit Rotterdam logeerden bij de oma van een van de twee omgekomen kinderen. Het andere jochie was zijn vriendje dat mee was gekomen. Buurtbewoner Leo vertelt Omroep Brabant dat de kinderen en kleinkinderen van de vrouw regelmatig op bezoek kwamen: "Die kinderen vonden het leuk om hier te spelen." Hij kende de oma en de kinderen goed, omdat ze aardbeien en eieren bij hem kwamen halen.

Jongens gevlucht?

Tijdens de brand was er nog hoop dat de twee jongens uit de woning waren gevlucht. Daarom zocht de politie de omgeving af met honden. Helaas kwam kort daarna het slechte nieuws dat de politie twee stoffelijke overschotten aantrof op de eerste verdieping van het gebouw. Ze hadden het niet overleefd. De berging van de lichamen wordt vermoeilijkt doordat het huis instabiel is.

Oorzaak nog onbekend

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand. Volgens de politie zal het onderzoek weken in beslag nemen, omdat de direct betrokkenen de komende tijd niet gehoord kunnen worden.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Bellator 230: Melvin Manhoef wint met knockout, Hesdy Gerges verliest