STER Advertentie
STER Advertentie

Boete en nog drie dagen cel voor YouTubers die Area 51 binnendrongen

Boete en nog drie dagen cel voor YouTubers die Area 51 binnendrongen
Facebook: Nye County Sheriff's Office

Dinsdag 17 september 2019 - 09:15 uur

|

Door:

Milou

Ties (21) en Govert (20), de twee Nederlandse vloggers die Area 51 probeerden binnen te komen, moeten samen 4560 dollar boete betalen. Dat heeft de rechter in de Amerikaanse staat Nevada besloten. Ook is al hun apparatuur in beslag genomen. De jongens zitten sowieso nog tot donderdag vast. Als ze voor die tijd het bedrag betalen, mogen ze daarna terug naar Nederland. Doen ze dit niet, dan komt er nog een weekje cel bij.

Lees ook: Nederlandse vloggers vast in VS na bezoek Area 51

Geen kwade bedoelingen

De twee YouTubers werden vorige week opgepakt toen ze de zwaarbewaakte luchtmachtbasis Area 51 betraden. Naar eigen zeggen hadden ze geen kwade bedoelingen, maar wilden ze gewoon een kijkje nemen. Ze zagen wel 'verboden toegang'-borden, maar besloten toch gewoon verder te rijden.

Schuldig

Ties en Govert hebben verklaard schuldig te zijn aan het betreden van verboden terrein en illegaal parkeren. Daardoor is de aanklacht vanwege samenzwering om priv├ęterrein binnen te dringen vervallen, op voorwaarde dat de jongens zich aan de afspraken houden. Zo mogen ze komend jaar niet in de buurt van het gebied komen.

"We wilden geen problemen veroorzaken. Het is een beetje uit de hand gelopen."

Facebookevenement

Er gaan veel geruchten over Area 51, dat in de woestijn vlakbij Las Vegas ligt. Volgens complotdenkers zou de Amerikaanse overheid er ufo's en aliens verborgen houden. Deze zomer kwam er extra aandacht voor het mysterieuze terrein, omdat twee miljoen mensen zich aanmeldden op het Facebookevenement om de Area te gaan bestormen op 20 september. Inmiddels heeft de organisator - na een bezoekje van de FBI - dat plan gecanceld.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • De Sugababes zijn weer bij elkaar en zo klinkt hun nieuwe single