Up 2 Date

Trein van Amsterdam naar Londen zonder overstap vanaf 2020

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Trein van Amsterdam naar Londen zonder overstap vanaf 2020

Je kan vanaf volgend jaar van Amsterdam naar Londen reizen met de trein, zonder over te stappen in België. Door een grenscontrole bij Brussel-Zuid is nu nog een overstap nodig op de heenweg, maar dat is volgens staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid binnenkort verleden tijd. Dat betekent dat de reis ook korter gaat duren dan de 4 uur en 45 minuten die de trein er nu over doet. Dope, innit fam?

Milieu

De Tweede Kamer pleit al langere tijd voor een directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, zodat het vliegtuig minder gebruikt wordt op dat traject. Volgens Eurostar kan je in drie treinen ongeveer hetzelfde aantal passagiers kwijt als in twaalf vluchten, wat natuurlijk weer een flink stuk aardiger is voor het milieu.

Eerste helft 2020

Ankie Broekers-Knol heeft een akkoord bereikt met België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar dat betekent nog niet dat het direct ingevoerd kan worden. De NS en Eurostar moeten nog een paar dingen fixen en de Brexit kan ook nog roet in het eten gooien. De NS is echter positief: "We gaan er vanuit dat de trein in de eerste helft van 2020 zal gaan rijden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie