STER Advertentie
STER Advertentie

Getuige in zaak van agente die buurman doodschoot nu zelf vermoord

Maandag 7 oktober 2019 - 17:41 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joshua Brown, die getuigde in de moordzaak waarin een agente veroordeeld werd voor het doodschieten van haar bovenbuurman, is nu zelf om het leven gebracht. De 28-jarige man werd vrijdagmiddag volgens ooggetuigen van dichtbij doodgeschoten toen hij op een parkeerplaats van een appartementencomplex in Dallas stond. 

vergissing

Brown was een van de belangrijkste getuigen in de zaak tegen Amber Guyger. De Amerikaanse agente schoot naar eigen zeggen per ongeluk haar 26-jarige bovenbuurman Botham Jean dood. Ze dacht na een lange dienst thuis te komen in haar appartement, maar ze vergiste zich en liep de verkeerde woning binnen. Ze zag daarom haar bovenbuurman, die nietsvermoedend in zijn stoel een ijsje zat te eten, aan voor een indringer en schoot hem dood. Omdat Brown aan de overkant van Botham Jean woonde, hoorde hij het allemaal gebeuren. 

Guyger werd woensdag schuldig bevonden aan moord. De 31-jarige vrouw kreeg een tienjarige celstraf, waarbij ze over vijf jaar in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.

Lees ook: Jongen (18) knuffelt vrouw die zijn onschuldige broer vermoordde

Motief

Twee dagen na de veroordeling werd Brown neergeschoten. Dat heeft advocaat Merritt, die de familie van Jean bijstond, laten weten op social media. Er is nog niks bekend over wie de verdachten zijn of wat het motief is. De advocaat benadrukt dat er antwoorden moeten komen in deze zaak. Brown zocht rechtvaardigheid voor de familie van Botham Jean en dat verdient hij zelf ook.

"Deze moord benadrukt de dagelijkse realiteit van Afro-Amerikanen. Een voormalige atleet die ondernemer werd - Brown leefde continu met de angst dat hij het volgende slachtoffer van wapengeweld kon worden."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • MMA-vechter kotst alles onder na scheet in gezicht

  • Executie van Rodney Reed uitgesteld, acties van Beyoncé, Rihanna, Kim K en Meek Mill lijken te werken

  • Bizzey in ziekenhuis beland na hartsteken door ontstoken hartzak

  • Kim Kardashian: 'Zwarte Piet is walgelijk!'

  • Mendes Moreira scoort doelpunt na racistische spreekkoren van publiek

  • Likes verdwijnen nu langzamerhand wereldwijd