STER Advertentie
STER Advertentie

Studenten gaan Tikkies sturen naar Mark Rutte voor studieschuld

Dinsdag 8 oktober 2019 - 12:24 uur

|

Door:

Francesco

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Begon jij ook aan een nieuwe opleiding in het studiejaar 2015/2016? Dan ken je de pijn sowieso. Vanaf dat moment ging het nieuwe leenstelsel in. Nu vindt de meerderheid van de Tweede Kamer dat het een fail is geweest. Allemaal leuk natuurlijk, maar studenten willen hun money terug! Daarom startte student Youri Hoogewoning een Facebook-evenement om op 24 november massaal Tikkies te sturen naar Mark Rutte. In Start met Fernando vertelde Youri hoe hij op dit idee kwam.

'FB-evenement om massaal Tikkies te sturen naar Mark Rutte gaat viral'

Grapje

Youri vertelt dat het allemaal begon als een grapje. Hij zag een berichtje voorbij komen van de SP die tegen dit leenstelsel is en hij reageerde daarop. Youri: "Ik plaatste in de reacties dat we Mark Rutte een Tikkie kunnen sturen. Toen is het eigenlijk vanzelf gaan lopen en besloot ik een Facebook-evenement aan te maken."

Fail

Het is duidelijk dat het nieuwe leenstelsel een fail is geworden. De meerderheid van de Tweede Kamer is nu ook voor de afschaffing van het leenstelsel. Het is dus nog maar een kwestie van tijd tot het stelsel valt, maar (oud)-studenten willen natuurlijk wel hun money terug. De boodschap van het Facebook-evenement is in ieder geval duidelijk:

"De studenten die na het studiejaar 2015/2016 zijn begonnen aan een opleiding, zijn de dupe van het mislukte leenstelsel experiment van de overheid. Wij willen ons geld terug omdat wij tussen het afschaffen en de herinvoering van de basisbeurs vallen. Daarom gaan wij 24 november massaal Tikkies sturen naar Mark Rutte met onze studieschuld."

Appje sturen naar Rutte

In het evenement is een nummer terug te vinden om daar je Tikkies naar te appen. Nu denk je misschien dat je gewoon gezellig appjes kunt sturen naar onze minister-president, dat is helaas niet het geval. Youri: "Dat is het nummer van de VVD. Het is een nummer dat je kunt bereiken voor vragen. Iemand liet 'm een keer achter op de pagina van het evenement dus heb ik 'm erin gezet." Inmiddels hebben zo'n 40.000 mensen gereageerd op het evenement dus kan dat nummer aardig wat Tikkies gaan verwachten.

Ga jij Mark Rutte een Tikkie sturen?

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Thuisloze Cassandra (20) in tranen na krijgen sleutel van eigen huis

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom