Up 2 Date

Amerikaanse troepen gaan zich massaal verplaatsen via Nederland

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse troepen gaan zich massaal verplaatsen via Nederland

Niet schrikken als je de komende tijd ineens Amerikaanse gevechtshelikopters of soldaten op Nederlandse wegen ziet. Het ministerie van Defensie meldt dat de Amerikanen vanaf donderdag twee grote eenheden gaan verplaatsen en dat die dwars door Nederland gaan. Bij het transport horen duizenden soldaten, 85 tanks en 80 helikopters.

Vlissingen en Rotterdam

De Amerikanen zijn in grote getalen aanwezig in Europa wegens de spanningen met Rusland die de komende tijd steeds hoger zijn opgelopen. Een deel van het transport komt aan in Vlissingen en reist door naar Duitsland. Een andere eenheid gaat juist vanaf Duitsland richting de Rotterdamse haven om vervolgens door te reizen naar de Verenigde Staten.

Niet de eerste keer

De woordvoerder van Defensie zegt dat het om een flinke verplaatsing gaat, maar ook dat het niet uniek is. Blijkbaar heeft zo'n transport in de openbare ruimte ook al tijdens de Golfoorlog ook al plaatsgevonden. Het duurt tot begin november, maar het grootste deel van het transport moet in de eerste week gaan plaatsvinden. Nederland zal het transport ondersteunen en begeleiden en hoopt dat de impact op het Nederlandse verkeer minimaal zal zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie