Up 2 Date

Tyler Perry gaat onderdak en hulp bieden aan misbruikslachtoffers

foto: CBS This Morning
  1. Newschevron right
  2. Tyler Perry gaat onderdak en hulp bieden aan misbruikslachtoffers

Tyler Perry heeft het druk. Zo heeft hij niet alleen de eerste grote black owned filmstudio geopend in Atlanta, maar daar wil hij nu ook een toevlucht creëren voor kwetsbare groepen, waaronder slachtoffers van mensenhandel.

Misbruik

Tyler wil meerdere groepen helpen. Naast mensen die slachtoffer zijn van mensenhandel of misbruik, wil hij ook hulp bieden aan LGBTQ-jongeren die thuis niet meer welkom zijn."Ze hebben dan een mooie plek waar ze in het bedrijf worden opgeleid en zelfvoorzienend worden. Ze wonen in mooie appartementen en er komt ook een kinderopvang. Zo kunnen ze opnieuw in de maatschappij integreren. Dat is wat ik binnenkort hoop te doen."

HEFTIG VERLEDEN

Dat Tyler mensen wil helpen die zijn misbruikt, komt niet zomaar uit de lucht vallen. De acteur is zelf als kind misbruikt en het heeft hem lang geduurd om daar mee om te leren gaan. "Ik was lange tijd boos en verward over wat er is gebeurd. Het heeft me veel frustratie gekost om me gewoon oké te voelen", vertelt de acteur in een interview. In een Instagram-post deelt hij een brief aan zichzelf met een persoonlijke boodschap.

'Elke kleine stap is alsnog een stap'

Nu wil hij graag anderen helpen met de problemen waar hij zelf ook tegenaan is gelopen. "Ik zeg altijd tegen mensen die pijn ervaren dat ze gewoon door moeten gaan en dat elk kleine stap, alsnog een stap is." Ook vertelt hij dat, wat voor pijn je ook ervaart, het tegenovergestelde gevoel ook bestaat. "Ik ben hier ook nog, en nu geniet ik van elke dag."

Ster advertentie
Ster advertentie