Up 2 Date

Grote landelijke ziekenhuisstaking op 20 november

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grote landelijke ziekenhuisstaking op 20 november

Ziekenhuismedewerkers zijn het zat. De werkdruk is veel te hoog en daarom strijden ze al een tijd voor betere arbeidsvoorwaarden. Na veel overleg is er nog niks veranderd en daarom vindt er op 20 november voor het eerst in Nederland een landelijke ziekenhuisstaking plaats. Naar verwachting doet de helft van alle ziekenhuizen mee en zullen zo'n 100.000 medewerkers in 40 ziekenhuizen hun werk neerleggen.

Stress in het ziekenhuis

Tijdens de staking zullen alleen spoedgevallen, kankerbehandelingen en operaties bij kinderen doorgaan. Volgens veel medewerkers is het actievoeren nodig om eindelijk gehoord te worden. De werkdruk in de zorg is de afgelopen tijd steeds meer gestegen. Er zijn simpelweg te weinig medewerkers voor hoeveel zorg er nodig is en daar zijn zowel verpleegkundigen als patiënten de dupe van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoger salaris en lagere werkdruk

Vakbonden willen daarom een salarisverhoging van minimaal 5 procent, extra toeslagen op salaris wanneer je onverwacht wordt opgeroepen en maatregelen om de werkdruk te verminderen. Dit om het aantrekkelijker te maken om als verpleegkundige aan de slag te gaan en zo hopelijk het arbeidsprobleem op te lossen.

Ster advertentie
Ster advertentie