STER Advertentie
STER Advertentie

Nieuwe tumor ontdekt bij snowboardkampioene Bibian Mentel

Nieuwe tumor ontdekt bij snowboardkampioene Bibian Mentel
ANP Kippa

Dinsdag 22 oktober 2019 - 19:34 uur

|

Door:

Burç

Snowboardkampioene Bibian Mentel moet eind november weer een zware operatie ondergaan, omdat doktoren opnieuw een grote tumor hebben ontdekt in haar rug. Dat schrijft haar man Edwin Spee op Facebook:

"Weer die kut kanker. In een wervel vlak boven de stellage in haar onderrug. De tumor is al dermate groot dat bestralen geen optie meer is en dus zal Bibian eind November weer een zware operatie moeten ondergaan."

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Finale Dancing With The Stars

Bibian Mentel wist afgelopen zaterdag nog samen met Joost een finaleplaats te bemachtigen in het RTL-programma Dancing With The Stars. Daar zal de 47-jarige vrouw volgens haar man gewoon aan deelnemen: "In overleg met haar specialisten is er gekeken wat wel en wat niet een risico zou kunnen opleveren bij het dansen. Samen met Joost Findhammer en Schaur Peter wordt er nu keihard aan gewerkt om voor aanstaande zaterdag twee prachtige dansen neer te zetten."

Snowboardkampioene

Ondanks alle tegenslagen heeft Bibian nooit opgegeven. Ze werd zesmaal Nederlands kampioene snowboarden op de halfpipe en de snowboardcross. In 2002 wist ze met een prothese ook de snowboardcross te winnen. Daarnaast haalde ze gouden medailles op de Paralympische Spelen in 2014 en 2018.

Kanker

Bij Bibian Mentel werd in 2001 botkanker geconstateerd. Om eventuele uitzaaiingen te voorkomen, werd haar onderbeen geamputeerd. In juli van dit jaar maakte ze bekend dat de kanker voor de elfde keer bij haar was teruggekeerd.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen