Up 2 Date

Politie pakt 33-jarige man op om bioscoopmoorden in Groningen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie pakt 33-jarige man op om bioscoopmoorden in Groningen

De politie zoekt dringend naar de 33-jarige Ergün S. in verband met de bioscoopmoorden in Groningen. Ze hebben de identiteit en foto's vrijgegeven van de man, die tevens een bekende van de politie zou zijn. Hij is 1.72 meter, heeft een baard en opgeschoren haar. Hij verliet de bioscoop 's ochtends met laarzen, een grijze rugzak en een opvallende outfit.

UPDATE: VERDACHTE AANGEHOUDEN

De verdachte van de bioscoopmoorden is zondagochtend aangehouden. De politie hield S. aan bij een tankstation in Groningen en heeft hem daarbij in zijn been geschoten. Bij de aanhouding had de man een mes in zijn handen.

Schoonmakers?

De politie trof zaterdagochtend om 9:20 uur twee levenloze lichamen aan in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Volgens het opsporingsbericht zijn beide slachtoffers door geweld om het leven gekomen. Het AD meldt dat de twee doden die zaterdagmorgen werden gevonden, schoonmakers Gina en Marinus waren. Dat heeft een familielid aan de krant verteld. De politie vermoedt volgens het familielid dat het om een uit de hand gelopen overval gaat, waarbij Gina en Marinus de verdachte tegen het lijf zouden zijn gelopen.

Bekende van de politie

Ergün S. is meerdere keren met de politie in aanraking geweest. Omdat zijn verblijfplaats momenteel onbekend is, heeft de politie zijn politiefoto, de camerabeelden en zijn identiteit vrijgegeven. Als je hem hebt gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar bel direct de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie