STER Advertentie
STER Advertentie

Aanslag op moskee in Frankrijk: 2 mannen ernstig gewond

Aanslag op moskee in Frankrijk: 2 mannen ernstig gewond
Bron: AFP

Dinsdag 29 oktober 2019 - 13:18 uur

|

Door:

Phoebe

Een 84-jarige man wordt ervan verdacht dat hij in een moskee in Frankrijk twee mannen heeft neergeschoten. De mannen zijn bij de aanslag van maandagmiddag ernstig gewond geraakt. Ook wilde de man de moskee in brand steken. De schutter is thuis opgepakt. 

ernstig gewond

De aanslag vond plaats in Bayonne, in het Zuidwesten van Frankrijk. De verdachte, Claude S., probeerde eerst de deur van de moskee in brand te steken. Toen de bejaarde werd aangesproken door de twee mannen heeft hij ze neergeschoten. Vervolgens probeerde hij een auto in brand te steken en is daarna gevlucht. De twee slachtoffers van Claude S., een man van 74 en 78, zijn ernstig gewond geraakt.

EXTREEMRECHTS

De motieven van de man zijn niet bekend, maar hij is wel bekend in extreemrechtse groepen. Claude S. zou zichzelf een aantal jaar geleden verkiesbaar hebben gesteld als extreemrechtse kandidaat bij lokale verkiezingen. Marine Le Pen, de leider van de extreemrechtse Nationalistische Partij 'Rassemblement National', heeft de daad afgekeurd en zegt er absoluut niet achter te staan. "De aanval op de moskee #Bayonne is een onuitsprekelijke daad die absoluut in strijd is met alle waarden van onze beweging. Deze misdaden moeten uiterst streng worden behandeld. MLP"  

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

president

President Emmanuelle Macron heeft gezegd de misdaad 'een gruwelijke aanval' te vinden. In een tweet zegt de president ook dat de Republiek haat nooit zal tolereren en dat alles eraan gedaan zal worden om burgers en hun islamitische geloof te beschermen. "Ik veroordeel ten stelligste de gruwelijke aanval op de moskee van Bayonne. Ik richt mijn gedachten tot de slachtoffers. De Republiek zal nooit haat tolereren. Alles zal worden gedaan om de daders te straffen en onze landgenoten en hun islamitische geloof te beschermen. Ik verbind mij ertoe." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Boef openhartig over breuk met Selma Omari

  • Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

  • Kelly Rowland: 'Ik voelde me tien jaar lang overschaduwd door Beyoncé'