Up 2 Date

Advocaat (43) uit Enschede neergeschoten vanuit rijdende auto

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat (43) uit Enschede neergeschoten vanuit rijdende auto

In het Duitse Gronau, net over de grens bij Enschede, is vanmorgen de 43-jarige Nederlandse advocaat Philippe Schol op straat neergeschoten terwijl hij zijn hond uitliet. Een schutter opende het vuur vanuit een rijdende auto. Schol is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij was toen nog wel aanspreekbaar. De politie doet momenteel onderzoek en is op zoek naar een witte auto waarin meerdere mensen zaten.

Drie schoten

Aan de krant Tubantia laat een buurman weten drie schoten te hebben gehoord. Hij belde toen 112 en trof Schol aan met een schotwond in zijn bovenbeen. Die zou toen geroepen hebben dat hij beschoten is door twee Marokkanen die hij kent. De Duitse politie gaat uit van een gerichte actie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

tweede Gerichte aanslag op advocaat

Philippe Schol was actief als curator bij faillissementen. Hij zou al een tijdje ernstig bedreigd worden en daarom zelfs beveiligd worden. Het incident is de tweede gerichte aanslag op een Nederlandse advocaat in korte tijd. In september werd in Amsterdam Derk Wiersum (44) doodgeschoten. Hij was de advocaat die kroongetuige Nabil B. bijstond in de grote liquidatiezaak Marengo.

Ster advertentie
Ster advertentie