STER Advertentie
STER Advertentie

Nederland enige land dat nog steeds migrantenkinderen opsluit

Nederland enige land dat nog steeds migrantenkinderen opsluit
Shutterstock

Woensdag 6 november 2019 - 16:23 uur

|

Door:

Anais

Kinderen met een migrantenstatus opsluiten in vreemdelingendetentie…  Je zou denken dat zoiets allang niet meer gebeurt. Toch overkwam dit vorig jaar 210 kinderen die in een asiel- en terugkeerprocedure zaten, waarvan sommigen zelfs 82 dagen vastzaten. Het mag niet, maar Nederland is het énige land waar dit toch gebeurt.

trauma en depressies

Dit staat in een rapport dat Unicef Nederland vandaag presenteerde aan de Tweede Kamer. In vreemdelingendetentie zitten migranten die onrechtmatig in Nederland verblijven. Zo’n detentie heeft onnodig veel schade op kinderen. Ze lopen er bijvoorbeeld het risico om depressief te worden en lijken na detentie vaak last te hebben van posttraumatische stressstoornis.

“Deze kinderen worden in alle vroegte van hun bed gelicht en naar de cel gebracht. Ze zijn ontzettend bang, hun wereld wordt letterlijk overhoop gehaald. Voor velen een traumatische ervaring, terwijl dit absoluut niet hoeft,”  vertelt Suzanne Laszlo, directeur Unicef Nederland, op de website van Unicef.

Belang van het kind

Unicef heeft dit onder de aandacht gebracht van de Tweede Kamer, zodat er geen kinderen meer worden opgesloten in vreemdelingendetentie. De organisatie hoopt vooral terug te zien dat het belang van het kind in de wetgeving en in de asielprocedure voortaan voorop wordt gesteld.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan