STER Advertentie
STER Advertentie

Orkaan Bulbul zorgt in India en Bangladesh voor doden en vermisten

Orkaan Bulbul zorgt in India en Bangladesh voor doden en vermisten
AFP

Zondag 10 november 2019 - 15:21 uur

|

Door:

Burç

Orkaan Bulbul kwam zaterdag aan land in India en Bangladesh en heeft sindsdien zeker elf mensen het leven gekost en tientallen worden nog vermist. Meer dan twee miljoen mensen hebben uit voorzorg hun woningen verlaten om te schuilen voor de storm die over Zuidoost-Azië trekt.

Betere waarschuwingssystemen

Door de orkaan regent het keihard in India en Bangladesh, maar extreme overstromingen hebben deze keer niet plaatsgevonden. Het land heeft zijn waarschuwingssystemen de afgelopen jaren een flinke upgrade gegeven, waardoor de autoriteiten meer tijd hebben om een evacuatieplan uit te voeren. Daarnaast zijn er veel schuilkelders gebouwd waar de lokale bevolking kan schuilen. 

Van 100.000 naar 11 doden

De orkaan heeft wel flinke schade veroorzaakt aan rijstvelden en vele groente en fruit-boeren zijn hun oogst kwijt. Maar in het meest positieve geval zijn elf doden een enorm contrast met de tienduizenden doden die in 1999 vielen in Bangladesh na een tropische storm. Toen vonden er extreem veel overstromingen plaats in grote delen van het land.

Omvallende bomen

In India vielen minimaal zeven doden door het hele land. Orkaan Bulbul trok bomen uit de grond en zorgde ervoor dat elektriciteitskabels braken. Een van de doden is een man die overleed nadat hij een lantaarnpaal aanraakte die op dat moment onder stroom stond. Ook zijn er meerdere berichten van mensen die om het leven zijn gekomen door een omvallende boom.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"