STER Advertentie
STER Advertentie

Het hartverscheurende verhaal van de man die uit de lucht viel

Het hartverscheurende verhaal van de man die uit de lucht viel
YouTube: Sky News

Woensdag 13 november 2019 - 14:47 uur

|

Door:

Elize

Op een zonnige dag in juni werd een bewoner uit Zuid-Londen compleet verrast toen hij opeens een man uit de lucht zag vallen. Hij had geen idee waar de man, die volgens hem op een blok ijs leek, vandaan kwam. Kwam hij uit het luchtruim van een vliegtuig? Had hij mogelijk zijn leven op het spel gezet in de hoop op een beter leven? Sky News heeft de afgelopen maanden geprobeerd om antwoord te krijgen op deze vragen. 

Verstopt

De man die op 30 juni gevonden werd, had zich verstopt in het landingscompartiment van een Boeing 787 en viel eruit toen de wielen werden neergelaten om te landen. De kans is groot dat de man al dood was voor hij uit het toestel viel, aangezien het een acht uur durende vlucht was en hij vastzat op een plek met weinig zuurstof en zeer lage temperaturen (-63 graden).

Shock

Het verhaal begint bij de Londenaar die de man in zijn tuin zag vallen. Hij was diep geshockeerd en belde meteen de politie. Het verhaal kwam in de media, maar de politie had verder te weinig tijd om het onderzoek af te ronden. Niemand ondernam actie om de man te identificeren. Sky News deed dat wel.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul Manyasi

Uit de maandenlange research is gebleken dat het ging om een 29-jarige man uit Kenia. Volgens zijn vriendin Irene wilden ze samen een gezin stichten, maar maakte hij een beslissing die in principe zijn ondergang betekende.

Paul Manyasi, zoals de man heette, woonde in Makuru Kwa Njenga, een overbevolkte sloppenwijk naast het vliegveld. Hij werkte als schoonmaker op het vliegveld. Volgens een bron waren de werkomstandigheden bij dit bedrijf heel slecht. Naast het lage salaris - Paul verdiende waarschijnlijk zo'n 2,50 euro per dag - werkte het bedrijf ook met tijdelijke en dus onzekere contracten. 

Verdwenen

Op een dag was Paul na zijn dienst plotseling verdwenen, vertelt Irene, zijn vriendin die bij hetzelfde bedrijf werkte. Omdat het bedrijf niet wist wat er precies gebeurd was, moesten alle werknemers de verdwijning geheim houden.

"Paul was zo'n aardige man", vertelde Irene. "Hij was een opgewekt persoon. Ik vond hem leuk zoals hij was. We hadden afgesproken om misschien op een dag een gezin te stichten. Het voelt alsof ik iemand verloren ben van wie ik zoveel hield - ja, ik mis hem."

Beter leven

Om erachter te komen waarom Paul de drastische keuze maakte om zich in een vliegtuig te verstoppen, sprak Sky News degene met wie hij samenwoonde: Patrick. "Er was een andere baan die Paul graag wilde", vertelde hij. Waarschijnlijk droomde Paul van een beter leven. Aangezien hij op het vliegveld werkte en dagelijks allerlei buitenlandse toestellen zag landen en vertrekken, was de verleiding groot om er zelf in te stappen.

Ouders

Nadat Pauls identiteit was vastgesteld, is een journalist van Sky News naar zijn ouders gegaan. Ze waren helaas nog niet op de hoogte van het slechte nieuws, maar waren al bang voor het nieuws, aangezien ze hun zoon al sinds juni niet meer gesproken hadden. 

Het volledige verhaal en alle interviews zijn terug te zien in onderstaande video van Sky News:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Onrust in Turkije na invoering controversiële nieuwe wet

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Jada Pinkett (46) post sexy bikinifoto om man Will Smith terug te pakken