Up 2 Date

Tientallen aangiften binnen van 'sextortion' door Leidse bende

  1. Newschevron right
  2. Tientallen aangiften binnen van 'sextortion' door Leidse bende

“Je hebt tot 23:00 om geld te fixen, anders komt je naaktfoto online te staan.” Dit is de manier waarop een groep criminele jongeren uit Leiden en omgeving te werk gaat. Afgelopen maand heeft de politie al zo’n 22 aangiften binnengekregen van sextortion, het afpersen van mensen met naaktbeelden. Dit meldt de NOS.

€100.000

Eerder deze maand kwamen er verschillende nieuwsberichten naar buiten over dezelfde jongensgroep. Het gaat om jongens tussen de 15 en 18 jaar. In de eerdere berichten stond dat zij vermoedelijk €100.000 incasseerden door tientallen slachtoffers te chanteren met naaktfoto’s. Volgens dit politie ging het om beelden van leeftijdsgenoten. Zowel jongens als meisjes.

AANGIFTEN

Hulporganisatie Helpwanted.nl opende na deze nieuwsberichten een speciale chat. Al binnen één weekend kwamen er via de chat 250 meldingen binnen van mensen die zeiden slachtoffer te zijn van afpersing na het sturen van naaktfoto’s. De eerste aangiften zijn inmiddels ook binnen. Later hebben nog meer mensen zich gemeld bij de politie. Zij overwegen ook aangifte te gaan doen.

Ster advertentie
Ster advertentie