STER Advertentie
STER Advertentie

Politie onderzoekt mishandeling na viral video uit Gorinchem

Politie onderzoekt mishandeling na viral video uit Gorinchem
ANP Extra

Donderdag 21 november 2019 - 08:24 uur

|

Door:

Elize

De politie is bezig met het achterhalen van de daders die achter een reeks mishandelingen in de regio Gorinchem zitten. Op social media gaan filmpjes rond van een van de mishandelingen.

Grof geweld

Op de beelden is te zien hoe minimaal zes jongeren hun slachtoffer insluiten en hem tegen de grond werken. Hij wordt vervolgens, onder luid gejuich van de daders, met grof geweld toegetakeld. Zelfs wanneer het slachtoffer op de grond ligt, krijgt hij nog schoppen en klappen tegen zijn hoofd. 

Meer slachtoffers

Inmiddels is het voor de politie duidelijk dat het niet bij deze ene mishandeling is gebleven. Er zijn minimaal twee slachtoffers gevallen, maar mogelijk zijn dat er nog meer. Ook zijn er meer daders bij de incidenten betrokken dan de personen die in de video te zien zijn.

Willekeurig

Volgens de politie Lek en Merwede lijkt het erop dat de slachtoffers willekeurig zijn uitgekozen. "We werken nauw samen met het onderwijs in Gorinchem om te achterhalen wat hier aan de hand is. Al vonden de mishandelingen buiten schoolterreinen plaats. Kennelijk lijkt deze groep er plezier in te hebben om anderen te mishandelen", vertelt politieman Arco Bakker aan het het AD.

Populair op FunX.nl

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Tienerbroers beginnen bedrijf om moeder te laten stoppen met werken

  • 8 powercouples om bij weg te zwijmelen op Valentijnsdag

  • 'Premier League gaat Manchester City ook straffen'

  • ADO-fans ontkennen leuzen over overleden vader van Ihattaren

  • Storm Dennis zorgt voor code rood bij de Britten