STER Advertentie
STER Advertentie

Man schiet zwerfster neer die vraagt om 25 cent

Man schiet zwerfster neer die vraagt om 25 cent
Videostill YouTube

Donderdag 21 november 2019 - 14:16 uur

|

Door:

Daisy

De dood van de 31-jarige dakloze Zilda Henrique dos Santos Leandro schokt wereldwijd. Ze werd doodgeschoten door een man aan wie ze een paar seconden eerder 25 cent vroeg. 

Bewakingscamera

Een bewakingscamera nam de moord helemaal op. Beelden gaan nu wereldwijd viral. Op de beelden zie je hoe Zilda een man aanspreekt, Aderbal Ramos de Castro. Aderbal negeert Zilda, maar die blijft het proberen, haalt hem in en zegt iets tegen hem. Daarna loopt ze weg. Terwijl ze wegloopt trekt Aderbal zijn pistool en schiet haar neer. 

Pas op: de beelden zijn geblurd, maar kunnen alsnog schokkend zijn. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

beroofd

Aderbal sloeg op de vlucht toen een getuige snel richting Zilda rende. Die werd naar een lokaal ziekenhuis gebracht, maar hulp kwam te laat: Zilda was dood. 

Aderbal werd niet veel later gearresteerd en zit sindsdien vast. Zijn advocaat heeft verklaard dat hij beweert onderweg te zijn geweest naar een restaurant dat hij bezit en dat hij dacht dat Zilda hem wilde beroven. Hij is op een ander moment in die regio beroofd en "reageerde daarom zo." 

giftige drank

Het incident vond plaats nadat er in de ochtend al andere daklozen aangevallen werden: vier mannen die in de straten van São Paulo woonden stierven na het drinken van een 'verdachte vloeistof'.

Overlevenden vertelden de autoriteiten dat de zeven mannen en een vrouw die het goedje dronken een fles kregen aangeboden waarvan ze dachten dat er alcohol in zat. Na het drinken werden ze ziek en vier van de mannen overleden. De vier die het overleefden zijn nog altijd in kritieke toestand. 

 

Populair op FunX.nl

  • Onverwachtse persconferentie door meer besmettingen met corona

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • 'Einde Libanon ligt op de loer na explosie'