Up 2 Date

Twee treinen beschoten in Brabant, twee jongens (15) opgepakt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee treinen beschoten in Brabant, twee jongens (15) opgepakt

De politie heeft gisteren twee jongens (15) aangehouden nadat zij twee treinen zouden hebben beschoten. Ze hadden balletjespistolen met metalen ballen bij zich. Zowel op station Breda als station Eindhoven kwam een trein binnen met kapotte ruiten. De trein in Breda werd ontruimd. Dankzij het dubbelglas bleven de binnenruiten heel en zijn er geen reizigers gewond geraakt.

Niet onschuldig

De twee jongens zitten momenteel nog vast. De politie laat tegen NOS weten bezorgd te zijn over het gebruik van de veer-, gas- of luchtdrukwapens. "Het feit dat jongetjes van 15 jaar dit soort nepwapens hebben, baart ons zorgen. Je ziet wat voor een ellende het kan veroorzaken als je met metalen balletjes schiet. Het lijkt onschuldig, maar dat is het niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wilde westen

NS-directeur Roger van Boxtel noemt de situatie bizar: "Iemand moet dan echt zijn verstand kwijt zijn. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het lijkt wel het wilde westen", zei hij tegen NOS. Volgens hem zou het goed zijn als de jongens eens een maand bij de NS zouden meewerken. Daardoor zouden ze 'realiseren wat ze aangericht hebben'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie