STER Advertentie
STER Advertentie

Leraren gaan twee dagen achter elkaar staken

Leraren gaan twee dagen achter elkaar staken
ANP

Maandag 25 november 2019 - 15:04 uur

|

Door:

Burç

Leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn door de Algemene Onderwijsbond (AOb) opgeroepen om op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari te gaan staken. "Het kabinet heeft na alle acties nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld. We voeren de druk op. De actiebereidheid is enorm", zegt de nieuwe AOb-voorzitter Eugenie Stolk.

Vervolgacties in 2020

Ruim 90 procent van de zesduizend AOb-leden die in het primair en voortgezet onderwijs werken, vindt dat er in 2020 vervolgacties nodig zijn. "De leden hebben zich overduidelijk uitgesproken: de actiebereidheid is enorm”, zegt AOb-voorzitter Stolk. “Daarom trappen we het actiejaar 2020 af met een tweedaagse staking."

Lees ook: Meester Yasin: "De politiek moet leraren serieus gaan nemen"

Structureel geld

Eugenie Stolk hoopt dat er na deze acties eindelijk structureel geld komt voor het onderwijs. "Als er geen structureel geld komt, blijven wij structureel actievoeren." Er zou in totaal 2,7 miljard extra nodig zijn voor het verlagen van de werkdruk en het verhogen van salarissen van al het onderwijspersoneel.

Enorm lerarentekort

Het enorme lerarentekort zorgt voor een stijging van de werkdruk onder de zittende leraren en ondersteuners. Daarom vindt de AOb dat de lonen omhoog moeten zodat het vak van leraar aantrekkelijker wordt. In het voortgezet onderwijs zijn de problemen minder zichtbaar, maar in het basisonderwijs zijn er inmiddels scholen die uit noodzaak moeten sluiten. Zo gaan zestien Amsterdamse basisscholen in de week van 9 december een week dicht vanwege het lerarentekort.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leraren gaan weer staken!

Populair op FunX.nl

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Eerste kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik geboren

  • Jennifer Lopez en Maluma doen kapot sexy in nieuwe tweedelige clip

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'