STER Advertentie
STER Advertentie

ME ingezet na vernielingen in Haagse wijk Duindorp

ME ingezet na vernielingen in Haagse wijk Duindorp
ANP: Sem van der Wal

Maandag 2 december 2019 - 10:58 uur

|

Door:

Freek

Het afgelopen weekend is het erg onrustig geweest in de wijk Duindorp in Den Haag. Er zijn onder andere bushokjes, bomen en bankjes vernield. Daarnaast zijn er ook barricades gebouwd om zo de politie de toegang te weigeren. Waarom er zo’n onrust heerst kan te maken hebben met een besluit van de gemeente.

Vreugdevuur

De reden voor de onrust in de wijk kan te maken hebben met het besluit van de gemeente om het vreugdevuur van dit jaar niet door te laten gaan. In de wijken Duindorp en Scheveningen worden elk jaar vreugdevuren georganiseerd tijdens de jaarwisseling. Vorig jaar liep dit uit de hand in Scheveningen waarna de reglementen van de gemeente strenger zijn geworden. Nadat duidelijk werd dat de wijk Duindorp niet kan voldoen aan deze eisen heeft de gemeente besloten het vreugdevuur dit jaar niet door te laten gaan.

Weekend vol onrust

Gisteravond was niet de enige keer dat de politie moest uitrukken. Eerder dit weekend werden al verslaggevers van Omroep West bekogeld met eieren en uitgescholden. Na het besluit van de gemeente de vreugdevuren niet door te laten gaan, ging Omroep West de wijk in voor het verhaal van de bewoners. In de nacht van zaterdag op zondag was het ook onrustig in de Haagse wijk, toen trof de politie zelfgemaakte barricades aan.

Reden voor aflassen vreugdevuur

Vorig jaar ging het goed mis in Den Haag tijdens de jaarwisseling. Het jaarlijkse vreugdevuur op het strand van Scheveningen liep uit de hand en het begon vuur te regenen. De organisatie had niet helemaal rekening gehouden met de windrichting en in de hele stad zagen de bewoners kleine stukjes vuur ronddwarrelen. Na grote ophef zijn de wetten rondom het vreugdevuur strenger geworden, met als gevolg dat er dit jaar geen vreugdevuur meer zal plaatsvinden.

Populair op FunX.nl

  • 'Hier zit toch geen zand'-meisje doet verhaal na 14 jaar: "Ik leef niet onder een brug"

  • Tomy Holten overleed een uur na arrestatie: waarom hoorden we hier zo weinig over?

  • Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"

  • Surinaamse coronawoordvoerder Danielle Veira gaat weer viral: "Help jezelf"

  • Twee aangiftes tegen Rotterdamse politie wegens mishandeling en discriminatie

  • Alle vier agenten betrokken bij dodelijke arrestatie George Floyd aangeklaagd