STER Advertentie
STER Advertentie

Moordenaar Hümeyra veroordeeld tot 14 jaar cel en TBS

Moordenaar Hümeyra veroordeeld tot 14 jaar cel en TBS
ANP

Vrijdag 13 december 2019 - 15:57 uur

|

Door:

Freek

De moordenaar van de 16-jarige Hümeyra, Bekir E., is veroordeeld voor doodslag en wapenbezit. Hij moet voor de gruwelijke daad 14 jaar de gevangenis in en krijgt tbs met dwangverpleging. Eerder werd bekend dat de eis van het Openbaar Ministerie 20 jaar celstraf was, maar de rechtbank spreekt niet van voorbedachte rade. De familie van Humeyra reageerde met groot ongeloof toen zij het nieuws te horen kregen.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek naar geestelijke gezondheid

Hümeyra werd vorig jaar neergeschoten in de fietsenstalling van haar school, drie kwartier voordat zij een afspraak zou hebben met de politie. De reden voor deze afspraak was het stalken van E., die haar al langere tijd lastigviel via onder andere social media. Naar aanleiding van de moord is er een onderzoek gestart naar de geestelijke gezondheid van de moordenaar. Hieruit is gebleken dat de man lijdt aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis. 

Lees ook: Bekir E. zegt dat hij niet van plan was Hümeyra te vermoorden

Onder invloed

In de rechtbank deelt de moordenaar dat hij tijdens de daad onder invloed was van alcohol en cocaïne. Hij was niet van plan het meisje te vermoorden, maar raakte gefrustreerd nadat zij probeerde weg te rennen. "Dat u rennend bent gaan schieten in een school tijdens de pauze is een aanwijzing dat u geen moment van bezinning had en slechts handelde uit boosheid en opwinding", zegt de rechter. Eerder in de afspraak zegt de rechter ook: "de verklaringen van E. lopen uiteen, maar wijzen op een impulsieve handeling.” 

Lees ook: Hümeyra had beschermd moeten worden door OM en politie

Grote frustratie bij de familie van Hümeyra

De familie van Hümeyra zat tijdens de uitspraak op de publiekstribune. Na de uitspraak van de rechter en het bekendmaken van de straf sloeg de frustratie toe bij de familie. Er volgde gebons op de ruiten van de tribune en even later probeerde de zus van het slachtoffer de rechtszaal binnen te komen. Naderhand schijnt er een ambulance te zijn gekomen voor de verwondingen van een van de familieleden. 

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS