STER Advertentie
STER Advertentie

"Gebied bosbranden Australië wordt misschien twee keer groter dan Nederland"

Maandag 6 januari 2020 - 13:55 uur

|

Door:

Francesco

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De bosbranden in Australië blijven doorgaan. Er zijn inmiddels al zo'n 500 miljoen dieren en nog minimaal twintig mensen omgekomen. De situatie lijkt niet te verbeteren en in Start met Fernando vertelde weerman Jordi Huirne wat de verwachtingen zijn voor de komende tijd. 

Groter dan Nederland
Australië wordt vaker geteisterd door bosbranden. Normaal gesproken zijn er hier en daar wat bosbrandjes, maar dit keer loopt het zwaar uit de hand. Volgens Jordi is te zien dat het steeds droger en heter wordt:

"Er is nu is al een gebied groter dan Nederland afgebrand en de brand blijft nog steeds aanhouden. Het zal nog verder gaan groeien, misschien wel anderhalf of twee keer zo groot als Nederland."

Lees ook: Influencer haalt half miljoen op voor bosbranden Australië met naaktfoto's

Klimaatcrisis 

Vorige maand werd een bizar warmterecord in Australië aangetikt met 50 graden in het zuiden van het land. Dezelfde maand waarin de VN-klimaattop in Madrid plaatsvond van 2 tot 13 december. Daar weigerde Australië nog nieuwe klimaatafspraken te maken. Jordi:

"Australië stribbelde, samen met de Verenigde Staten en Brazilië, tegen tijdens de klimaattop in Madrid. Daarnaast ging premier Scott Morrison zelfs op vakantie naar Hawaï terwijl zijn land in brand stond. Het lijkt erop dat de regering daar niet beseft dat de klimaatverandering juist in Australië keihard aan het toeslaan is. Misschien dat dit wel een wake-upcall is voor Australië."

Lees ook: Duizenden Australiërs vluchten naar strand vanwege oprukkende bosbranden

Memes

Veel inwoners waren er niet blij mee dat de premier op vakantie ging. Zo verschenen er op social media verschillende memes van mensen die hem op een spottende manier te grazen nemen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat nu?!

Maar wat kunnen we de komende tijd nog verwachten? Gaat de situatie nog verbeteren op korte termijn? Jordi: "De komende week wordt er nog geen regen verwacht. De temperaturen gaan weer oplopen tot dik boven de 40 graden in die gebieden. Misschien dat het in het volgende weekend pas gaat regenen en het minder wordt.”

Populair op FunX.nl

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • Amerika neemt harde maatregelen tegen China om Oeigoeren

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album