Up 2 Date

Vrijwilligers maken ontbijt klaar voor 150 Australische brandweerlieden

foto: Facebook: Human Appeal International - Australia
  1. Newschevron right
  2. Vrijwilligers maken ontbijt klaar voor 150 Australische brandweerlieden

Dat Australië misschien wel het meest besproken land is op dit moment, valt niet te betwijfelen. De bosbranden blijven maar doorgaan en honderden brandweerlieden strugglen elke dag om de vlammen onder controle te krijgen. Een groepje islamitische vrouwen besloot ze daarom te helpen. Ze deden dit door geld in te zamelen én ontbijt voor ze klaar te maken.

150 brandweerlieden

De groep vrouwen is vrijwilliger bij de Australian Islamic Society in Victoria, Australië. Het afgelopen weekend besloot de groep voor 150 brandweerlieden ontbijt te maken, om hen zo wat extra energie te geven. De vrouwen voelde zich genoodzaakt te helpen, nadat ze zagen hoe erg de bosbranden zijn. Binnen 48 uur hadden ze spullen verzameld en zijn ze afgereisd naar Johnsonville, een plekje in Australië waar de branden momenteel heel erg zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulpgoederen

De groep besloot het niet alleen bij een ontbijt te laten. De powervrouwen hebben daarnaast namelijk geholpen om vijf brandweerwagens van hulpgoederen te voorzien en hebben $1500 dollar ingezameld.Tegen Daily Mail Australië heeft een van de vrijwilligers gezegd dat het een hele emotionele dag was. "Het was heel emotioneel om te zien hoe moe en leeg ze waren. Ze waren helemaal uitgeput."

Ster advertentie
Ster advertentie