STER Advertentie
STER Advertentie

Balenciaga steunt Australië door verkoop shirt en hoodies

Balenciaga steunt Australië door verkoop shirt en hoodies
Screenshot balenciaga website

Maandag 13 januari 2020 - 16:01 uur

|

Door:

Anais

Ook luxemerk Balenciaga steunt Australië in deze moeilijke periode met de felle bosbranden. Dit doen ze door kledingstukken met de afbeelding van een koala te verkopen. Het modehuis meent dat de volledige opbrengst van de shirts naar Australië gaat.

STEUn

Het nieuws van de hevige bosbranden in Australië kan niemand ontgaan zijn. Hartverscheurende beelden op het internet laten de wereld zien hoe het land eraan toe is. Gelukkig zijn er veel beroemdheden, instanties en organisaties die te hulp schieten, door middel van geldinzamelingsacties. Ook luxemerk Balenciaga steunt Australië in deze moeilijke periode. Dit doen ze door kledingstukken met de afbeelding van een koala te verkopen. Het modehuis meent dat de volledige opbrengst van de shirts naar Australië gaat.

De Koala

Voor het weekend maakte Balenciaga via haar Instagram Stories bekend Australië te steunen door het verkopen van hoodies en shirts, waar een koala op te zien is. In de aankondiging is onder andere te lezen: "Balenciaga heeft besloten shirts en truien uit te brengen waar een afbeelding van de kwetsbare Australische koala op te zien is."  De keuze voor de koala valt te verklaren: bij de bosbranden zijn namelijk 30% van alle koala's in het land gestorven. De opbrengst van de shirts zal gedoneerd worden aan een plaatselijke organisatie met betrekking tot bos- en natuurbeheer, uitgekozen door Balenciaga en de Kering Group, waar Balenciaga onder valt.

 

Screenshots van Balenciaga's Instagram Stories. 

Populair op FunX.nl

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Tyson Fury vernietigt Deontay Wilder in kampioenswedstrijd

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Anouk uit kritiek op 'The Voice' na onverwachte uitslag

  • Jongen (16) doodgestoken in Alphen aan den Rijn, verdachte is 18 jaar