STER Advertentie
STER Advertentie

KFC wekt woede op om 'seksistische' reclame

KFC wekt woede op om seksistische reclame
ANP XTRA

Woensdag 22 januari 2020 - 08:31 uur

|

Door:

Anais

Het Amerikaanse fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken  biedt zijn excuses aan voor een reclamefilmpje die bij verschillende mensen en organisaties woede heeft opgewekt. In de Australische reclame staren twee jongens vanuit een auto naar de borsten van een vrouw terwijl zij zich in de weerspiegeling van het raam aan het inspecteren is.

Billen en borsten

In de reclame zie je hoe een jongedame haarzelf in de weerspiegeling van een auto van billen tot borsten bekijkt. Ze trekt hier en daar haar outfit bij tot het weer goed zit. Terwijl zij dit doet gaat het zijraampje van de auto omlaag. Twee jongens staren met open mond naar de borsten van de vrouw. Na een korte stilte zegt de vrouw: "Zei iemand KFC?"

Collective Shout

De KFC werd op de vingers getikt door de Australische lokale organisatie Collective Shout. Deze organisatie zet zich in om de stereotypering van de vrouw te bestrijden en keurde de reclame af. Volgens Collective Shout toont de reclame een stereotype waarin de vrouw als seksueel object wordt neergezet voor mannelijk plezier. 

Excuses

Al gauw heeft de KFC haar excuses aangeboden. 'Als iemand zich door deze reclame beledigd voelt, verontschuldigen wij ons daarvoor. Wij hebben niet de intentie gehad om bij te dragen aan negatieve stereotypering van mannen en vrouwen', verklaart het fastfoodrestaurant. Het filmpje is nog wel online te vinden, maar de reacties onder de video zijn uitgeschakeld.  

 

Populair op FunX.nl

  • Sher (26) stuurt grappige piemelportretten terug naar dickpic-stuurders

  • Amerikaanse rapper Pop Smoke (20) doodgeschoten

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Boef probeert gratis patatje te fixen bij Lil' Kleine

  • Imanuelle Grives biedt excuses aan bij 'Suriname'-première

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)