STER Advertentie
STER Advertentie

Aantal coronabesmettingen flink opgelopen tot 48.206

Aantal coronabesmettingen flink opgelopen tot 48.206
AFP

Donderdag 13 februari 2020 - 08:59 uur

|

Door:

Elize

In de Chinese provincie Hubei zijn volgens de lokale gezondheidsautoriteit gisteren 242 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is het grootste aantal sterfgevallen in één dag tijd. Het totale dodental ligt nu op 1310. Daarnaast heeft de gezondheidsautoriteit bekendgemaakt dat het aantal besmettingen is gestegen van 33.366 tot 48.206.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diagnose

De reden voor de flinke toename van besmettingen is dat er een nieuwe manier van diagnosticeren is. Eerder werd een besmetting alleen vastgesteld als er een positieve uitslag bij een bloedtest was. Nu wordt een diagnose gesteld op basis van ernstige symptomen, CT-scans en reishistorie van patiënten. Dat vertelt NOS-correspondent Sjoerd de Haas

De manier van diagnosticeren is aangepast, omdat er een gebrek aan testen was. Daarnaast kon het soms dagen duren voor er een uitslag was. Nu kan er dus sneller een diagnose gesteld worden en kunnen patiënten in een eerder stadium geholpen worden.

Dodental

Deze nieuwe manier van diagnosticeren is ook de reden dat het dodental flink is opgelopen. Er kan nu namelijk ook een 'klinische diagnose' gesteld worden. Dat houdt in dat het slachtoffer niet getest is op het coronavirus, maar er op basis van allerlei kenmerken wordt vastgesteld dat de persoon het zeer waarschijnlijk wel had.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

  • Demonstranten vanmiddag de straat op in Amsterdam voor vreedzaam protest

  • Truck rijdt in op demonstranten in Minneapolis

  • In deze steden vonden er naast Amsterdam ook demonstraties plaats

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie