STER Advertentie
STER Advertentie

Nederlanders op cruiseschip Westerdam langer vast vanwege coronavirus

Nederlanders op cruiseschip Westerdam langer vast vanwege coronavirus
AFP

Dinsdag 18 februari 2020 - 08:10 uur

|

Door:

Freek

De laatste 255 gasten en 747 bemanningsleden van het cruiseschip Westerdam moeten nog een paar dagen langer op het schip blijven. Alle passagiers zijn inmiddels getest op het coronavirus, zodra duidelijk is dat zij niet besmet zijn mogen ze vertrekken. De reden voor het in quarantaine stellen van de boot is de besmetting van een ex-passagier van het schip, een 83-jarige Amerikaanse vrouw. 

Nergens afmeren

De cruise dobberde al enige tijd rond op het water. Met de uitbraak van het virus kregen zij het nieuws dat het schip nergens mocht afmeren. Dagen lang werd er gezocht naar een plek om aan land te gaan, wat uiteindelijk Cambodja is geworden. Eerder werd gedacht dat er geen besmettingen waren onder de passagiers en mocht iedereen het schip verlaten. Maar, toen duidelijk werd dat de Amerikaanse wel besmet was, werd dit besluit teruggedraaid en moesten alle passagiers terug in quarantaine.

‘Hoe komen we hier ooit weg?’

Op het schip zijn nog zo’n 29 Nederlanders, 26 andere Nederlanders zitten in een hotel in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Een van de passagiers, Marian Veringmeijer neemt contact op met de NOS: "Er is veel onzekerheid, want hoe komen we hier ooit weg?". Aangezien de vliegvelden in de buurt geen passagiers van de Westerdam toelaten zegt Veringmijer: "Daarom roep ik de Nederlandse overheid op ons weg te halen met een rechtstreekse vlucht."

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan