STER Advertentie
STER Advertentie

NS maakt reizen goedkoper voor jongeren

NS maakt reizen goedkoper voor jongeren
ANP

Donderdag 27 februari 2020 - 08:16 uur

|

Door:

Elize

Goed nieuws voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die met de trein willen reizen. Binnenkort is deze groep een stuk goedkoper uit bij de NS. De jongeren kunnen vanaf deze zomer speciale ov-kaarten kopen die goedkoper zijn dan een normaal kaartje. 

Meer jongeren

Op dit moment is het nog zo dat iemand van 12 hetzelfde tarief betaalt als een volwassene, de volledige ritprijs dus. Omdat de NS meer jongeren in de trein wil krijgen, gaat dat deze zomer veranderen. “We willen de trein een logische keuze maken voor een nieuwe generatie reizigers. Jongeren reizen graag zelfstandig", aldus Tjalling Smit, lid Raad van bestuur NS"De kosten voor een treinkaartje zijn voor hen al snel aan de hoge kant. Voor kinderen tot 12 jaar is de trein gratis en voor studenten ook. Jongeren tot en met 18 vallen daar tussenin.”

Nieuwe kaarten

De NS komt met twee nieuwe soorten ov-kaarten. Eén daarvan is een dagkaart van 7,50 euro waarmee jongeren onbeperkt kunnen reizen buiten de spits. Met het andere kaartje, een weekendkaart van 15 euro, kan je het hele weekend onbeperkt reizen.Volgens de NS zijn jongeren hiermee vaak 50 tot 60 procent goedkoper uit. 

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Halima beschuldigt uitzendbureau van discriminatie: "Voor mij was hij niet beschikbaar, maar voor Tessa wel"

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin

  • Stel in India noemt pasgeboren tweeling Corona en Covid